مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

۱۹ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کیک ماکارونی غذایی است که شکل جذابی دارد و حاوی مواد مغذی است.

کیک ماکارونی

ماکارونی غذای خوش‌مزه‌ای است که اکثر افراد آن را دوست دارند؛ به‌خصوص از نوع کیکش! کیک‌ ماکارونی به‌دلیل مزه و شکل خاصی که دارد، غذایی پر‌طرفدار در‌میان کودکان است.

مواد لازم

پنیر‌‌پیتزا: 5 قاشق غذا‌خوری

گوشت چرخ‌کرده: یک کاسه ماست‎خوری

زعفران: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

رب‌ گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذا‌خوری

پیاز: یک عدد

ماکارونی: 300 گرم

روغن: نصف فنجان

 نمک و فلفل: به میزان لازم

تخم‌مرغ: 3 عدد

ماست: 3 قاشق غذا‌خوری

سوسیس: 2 عدد کوچک

فلفل‌دلمه‌ای: یک عدد کوچک

طرز تهیه

کیک ماکارونی

یک عدد پیاز متوسط را با نصف فنجان روغن سرخ می‌کنیم. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده، هم می‌زنیم.
نمک و فلفل و رب‌ گوجه را اضافه می‌کنیم. فلفل‌دلمه‌ای خردشده را اضافه می‌کنیم. مایۀ گوشتی آماده است.
در یک قابلمه، آب را جوش آورده و پنج قاشق نمک اضافه می‌کنیم. ماکارونی‌های دراز را نصف کرده، در آب جوش می‌ریزیم. بعد از حدود ده دقیقه، ماکارونی نرم می‌شود. آن را آبکش می‌کنیم و مقدار زیادی آب سرد روی آن می‌ریزیم.
ماست را با قاشق هم می‌زنیم، تخم‌مرغ و زعفران دم‎کرده را با آن مخلوط می‌کنیم. ماکارونی آبکش شده را با مایۀ تخم‌مرغی مخلوط می‌کنیم.
ته قالب را با کمی روغن چرب می‌کنیم. نصف ماکارونی را در قالب ریخته، دو‌سوم مایۀ گوشتی را روی آن می‌ریزیم. سپس کمی پنیر پیتزا روی آن می‌پاشیم. مایۀ گوشتی نباید با کناره‌های ظرف تماس پیدا کند.
بقیۀ ماکارونی را می‌ریزیم و روی قالب را با یک فویل می‌پوشانیم. ماکارونی را در قالب، با دست یا قاشق، فشرده می‌کنیم.
فر را از نیم ساعت قبل با حرارت متوسط (160 تا 180 درجۀ سانتی‌گراد) روشن می‌کنیم و قالب را برای مدت 45 دقیقه در طبقۀ وسط فر می‌گذاریم. کیک‌ماکارونی پخته‌شده را از فر درآورده، ده دقیقه می‌گذاریم تا سرد شود، سپس آن را از قالب در‌می‌آوریم.
بقیۀ پنیر‌پیتزا و سوسیس‌های خردشده و بقیۀ مایۀ گوشتی را روی کیک می‎ریزیم  و آن را پنج دقیقه زیر شعلۀ گریل فر قرار می‎دهیم تا پنیرها ذوب و طلایی‎رنگ شوند.

اگر می‌خواهید کیک‌ ماکارونی دو‌طبقه داشته‌ باشید، مقدار مواد را بیشتر کنید و در دو قالب با اندازه‌های متفاوت بگذارید. پس از آماده شدن، آن‎ها را روی‌ هم قرار دهید.

بیشتر بخوانید :

تخم‌ مرغ پر شده

شله زرد ، زینت‎بخش سفره‎های افطار

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

تهیه شله زرد فوت‎وفن‌هایی دارد که اگر آن‎ها را به‌درستی به‌کار ببرید، شله زرد خوش‌مزه و خوش‌طعمی درست می‌کنید.

شله زرد?

شله زرد یکی از معروف‌ترین دسرهای سنتی ایرانی است که بیشتر به‌صورت نذری در مناسبت‌های مذهبی پخته می‌شود. این دسر خوش‌مزه و خوش‌رنگ در سفره‌های افطاری نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

مواد لازم


شله زرد?

 برنج: 2 پیمانه

شکر: 5 پیمانه

گلاب: یک پیمانه

نمک: یک قاشق چای‎خوری

کره: 100 گرم

زعفران ساییده: یک قاشق مرباخوری

خلال بادام: 2/1 لیوان

پودر پسته و دارچین: به اندازه دلخواه

طرز تهیه

برنج را از شب قبل بشویید و بگذارید با 1 پیمانه گلاب و 3 پیمانه آب خیس بخورد. با این کار، پخت شله زرد زمان زیادی نمی‌گیرد و نگران ته گرفتن آن نمی‌شوید.

حالا در یک قابلم? بزرگ، 8 پیمانه آب بریزید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، برنج خیس‎خورده را در قابلمه بریزید و مدام هم بزنید و کف رویش را با کف‌گیر جمع کنید.

سپس زعفران دم‎کرده را به برنج اضافه کنید. زعفران را هیچ‌وقت مستقیماً به شله زرد اضافه نکنید. مقدار مورد‌نظر را در آب جوش حل کنید و سپس اضافه کنید. دقت کنید حتماً باید محلول زعفران را قبل از ریختن شکر به برنج بیفزایید تا دانه‌های برنج به‌طور یکنواخت رنگ بگیرند.


شله زرد?

حالا باید شکر را اضافه کنید. نکته مهم در مورد اضافه کردن شکر این است که زمانی شکر را اضافه کنید که برنج به‌ میزان دل‌خواه شما پخته شده باشد؛ چون پس از اضافه کردن شکر، شله زرد کمی لعاب می‌اندازد؛ اما به هیچ‌وجه برنج بیشتر از این نمی‌پزد. برای ته نگرفتن آن باید پس از افزودن شکر، آن را مرتب هم بزنید.

خلال بادام را هم به بقی? مواد بیفزایید تا شله زرد خوش‌مزه‌تر شود.

در مرحل? آخر کره را اضافه کنید و هم بزنید. به‌هیچ‌وجه به جای کره، روغن نریزید، چون روغن باعث می‌شود شله زرد بعد از پخت، ترک بخورد. بعد از ده دقیقه از روی حرارت بردارید و در ظرف بکشید و با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید.

نکته

بعضی از شله زردها در ظرف آب می‌اندازند و ظاهر خوبی ندارند. اگر می‌خواهید این اتفاق برای شله زرد نیفتد، آن را بعد از پخت روی شعله‌ پخش‌کن بگذارید تا آب اضافه‎اش بخار شود.

بیشتر بخوانید :

کیک ماکارونی، لذیذ و اشتها آور

قهوه حرفه ای

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

شاید در کافه‌گردی‌های صبحگاهی، صبحانه‌های متفاوتی را امتحان کرده باشید. در اینجا با معروف‌ترین آنها آشنا می‌شوید.

صبحانه

بیشتر افراد صبحانه خوردن را دوست دارند و از آن لذت می‌برند. صبحانۀ هر کشوری با توجه به ذائقۀ مردمش، متفاوت است. حتی در برخی کشورها، صبحانۀ مردم در مناطق و شهرهای مختلف با هم فرق دارد.

 صبحانه کامل انگلیسی

صبحانه

صبحانۀ اصیل و مقوی انگلیسی که خیلی هم معروف است، شامل لوبیا، سوسیس، بیکن، نیمرو، قارچ، کوکو سیب زمینی کلاسیک انگلیسی (یک نوع خوراک ساده است که سیب زمینی را رنده یا به‌صورت ریز خرد کرده و بعد سرخ می‌کنند)، نان تست، یک فنجان چای و گاهی همراه با سوسیس سیاه است.

 صبحانه اسپانیایی

صبحانه

نان را در سیر تازه و گوجه‌فرنگی غلطانده، سپس مقداری روغن‌زیتون و نمک روی آن می‌پاشند. بعد روی آن مقداری پنیر، ژامبون یا سوسیس می‌گذارند.

 صبحانه برزیلی

صبحانه

قهوۀ غلیظ، شیر، گوشت، پنیر و نان یک صبحانۀ معمول در برزیل است.

 صبحانه ایتالیایی

صبحانه

صبحانۀ ایتالیایی‌ها بسیار سبک و مختصر است. یک فنجان کاپوچینو به‌همراه نان‌کروسان.

صبحانه سنتی آلمانی

صبحانه

سوسیس، پنیر محلی، نان تازه پخته شده به‌همراه قهوه.

صبحانه معروف آمریکایی

صبحانه

پنکیک خانگی ضخیم که روی آن شیره و زغال‌اخته می‌ریزند؛ به‌همراه ورقه‌های نازک بیکن.

صبحانه فرانسوی

صبحانه

کروسان به‌همراه قهوه، صبحانۀ معروف فرانسوی است که آن را به‌همراه بادام خرد شده، کره، شکلات یا خامه می‌خورند. فرانسوی‌ها هم مثل کوبایی‌ها دوست دارند گاهی نان کره‌ای را در قهوه خیس کنند و بخورند.

صبحانه هندی

صبحانه

شامل سیب‌زمینی سرخ‌شده با رزماری، املت توفوی هندی، عدس، سوسیس گیاهی و موز برشتۀ فلفلی. انواع نان‌های هندی شامل دوسا، روتی یا ایدلی است. البته صبحانۀ هندی‌ها در مناطق مختلف هند با هم فرق می‌کند. ولی صبحانۀ معمول هندی به‌همین‌صورت است.

صبحانه اسکاتلندی

صبحانه

خوراکی ترکیبی از دل و جگر سرخ‌شدۀ گوسفند با ادویه، نمک، پیاز و جوی دو‌سر به‌همراه نیمرو، صبحانۀ محبوب اسکاتلندی‌هااست.

صبحانه کانادایی

صبحانه

خوراکی شبیه تخم‌مرغ که به‌صورت بخار‌پز، آب‌پز یا سرخ‌شده درست می‌شود. این خوراکی از خمیری شبیه خمیر پیراشکی درست شده که با سیب‌زمینی، کلم‌ترش، گوشت، پنیر یا میوه پر شده و آن را به‌همراه سوسیس و نان تست می‌خورند.

صبحانه روسی

صبحانه

 اولادی نوعی نان است که با دوغ‌کفیر و خامۀ ترش درست می‌شود. کمی شبیه پنکیک است. آن را سرخ کرده و به‌صورت گرم سرو می‌کنند. به‌همراه خامۀ ترش، عسل، مربا یا توت‌های تازه بسیار خوش‌مزه است.

صبحانه ژاپنی

صبحانه

صبحانۀ محبوب ژاپنی‌ها توفو به‌همراه ماهی و برنج است. توفو یا پنیر لوبیا، از فرایند بستن شیر‌سویا به‌دست می‌آید.

صبحانه ترکیه ای

صبحانه

صبحانۀ ترکیه‌ای شامل چند نوع پنیر، کره، زیتون، تخم‌مرغ، گوجه‌فرنگی، خیار، مربا، عسل، گوشت ادویه‌دار و چای است.

بیشتر بخوانید :

قهوه حرفه ای

20 فوت و فن آشپزی حرفه ای

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

قهوه حرفه ای

برای تهیۀ قهوه، می‌توان آن را به صورت‌های مختلف دم کرد. تفاوت این روش‌ها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می‌کنند.

قهوه

امروزه نوشیدن انواع قهوه ازجمله فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه‌فوری طرفداران زیادی پیدا کرده است. شما می‌توانید در تمام کافی‌شاپ‌ها به‌راحتی این نوشیدنی نشاط‌آور را پیدا کنید.

روش ترکی

روش ترکی یکی ازروش‌های قدیمی دم‌کردن قهوه است که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان از آن استفاده می‌کنند. در این روش قهوه را به‌همراه آب، داخل قوری می‌ریزند تا آرام به‌جوش بیاید.

قهوه

روش تهیه

مرحلۀ اول: دانه‌های قهوه باید به ریزترین اندازه آسیاب شده باشند.

مرحلۀ دوم: ابتدا آب سرد را درون قهوه‌جوش بریزید. به‌ازای هر فنجان، معادل سه‌چهارم فنجان را با آب سرد پر کرده و داخل قهوه‌جوش بریزید. سطح آب باید تا ابتدای تنگی قهوه‌جوش برسد و از آن بالاتر نرود؛ وگرنه سرریز می‌شود.

مرحلۀ سوم: به‌ازای هر فنجان آب، دو قاشق چای‌خوری قهوه اضافه کنید.

مرحلۀ چهارم: می‌توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای‌خوری پودر‌قهوه، یک قاشق چای‌خوری شکر اضافه کنید.

مرحلۀ پنجم: وقتی شکر کاملاً در آب حل شد، اجاق گاز را روشن کنید؛ با شعله‌ای متوسط ، اگر شعله زیاد باشد، قهوه‌ می‌سوزد. در این مرحله آن را هم نزنید.

مرحلۀ ششم: پس از گذشت حدود دو دقیقه، قهوه شروع به حباب زدن از کناره‌ها می‌کند. جمع شدن حباب‌ها حالتی روی سطح آن به‌وجود می‌آورد که آن را در اصطلاح «خامۀ قهوه» می‌‎گویند. در این مرحله قهوه را از روی شعله بردارید تا حرارت و خامه کمی فروکش کنند.

مرحلۀ هفتم: قهوه‌جوش را دوباره به‌آرامی روی شعلۀ کم قرار‌دهید و سه بار این عمل را تکرار کنید تا خامه قوام بیاید.

 قهوه اسپرسو، با تحت فشار قراردادن آب داغ تهیه می‌شود. این روش برای تهیه انواع قهوه به‌کار می‌رود. اسپرسو طعم متمایزی دارد و رویش مادۀ خامه مانندی جمع می‌شود.

 قهوه جوش موکا

قهوه

در این روش از نوعی قوری به‌نام موکا که سه بخش دارد، استفاده می‌کنند. در قسمت پایینی، آب می‌ریزند. پس از آنکه آب به‌‎جوش آمد، با فشار وارد قسمت میانی می‌شود که پودر‌قهوه در آن قسمت قرار دارد. در‌نهایت، نوشیدنی در قسمت بالایی قوری جمع می‌شود. معمولاً قوری را روی گاز می‌گذارند تا قهوه آماده شود.

روش دیگر، قراردادن پودر‌قهوه داخل یک صافی است که آب جوش قطره‌قطره روی آن می‌چکد.

قهوه‌ جوش‌ های خانگی مخصوص تهیه قهوه فرانسه

این قهوه‌جوش‌ها معمولی‌ترین نوع قهوه‌جوش برقی به‌شمار می‌آیند و برای تهیه قهوۀ فرانسه به کار می‎روند. استفاده از این نوع قهوه‌جوش و یا قهوه‌ساز موکا تقریبا کیفیت یکسانی دارند.

قهوه جوش های خانگی اسپرسو مجهز به شیر بخار

قهوه

به این‌گونه قهوه‌سازها که اسپرسو هم درست می‌کنند، قهوه‌ساز اسپرسو می‌گویند. اگر به کیفیت قهوه‌ای که درست می‌کنید اهمیت می‌دهید، استفاده از این دستگاه به شما توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید :

تخم‌ مرغ پر شده

معروف ترین صبحانه های دنیا

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

در این مقاله نکاتی در‌مورد چیدمان منزل می‌خوانید که آنها را از کمتر کسی شنیده‌اید.

چیدمان منزل

در چیدمان منزل روی کاناپه‌ها، از دو جفت بالش با رنگ‌ها و طرح‌های متضاد استفاده کنید، یک جفت بالش ناقص و کم به‌نظر می‌رسد.

تخت بزرگتری بخرید. وسایل کوچک باعث می‌شوند اتاق خوابتان کوچک به‌نظر برسد. پس از یک تخت بزرگ با تاج بلند استفاده کنید.

چیدمان منزل

از رنگ‌های تیره استفاده کنید. برخلاف آنچه خیلی از افراد تصور می کنند، دیوارهای تیره اتاق را کوچک نشان نمی‌دهند، بلکه به آن حالتی جذاب و رازگونه می‌بخشند.

به کار بردن لوازم مختلف

از کاغذدیواری استفاده کنید. بهترین راه برای پوشاندن درهای کمد، استفاده از کاغذدیواری است. مثلاً ممکن است درهای کمد با کاغذدیواری پوشانده شوند تا اتاق خواب به ‌عنوان اتاق کار هم مورد استفاده قرار گیرد.

کلکسیون‌های خود را بانظم بچینید. لوازم‌آرایش، ظرف‌ها و … باید در جای مناسب، مثلاً روی یک میز قرار بگیرند.

گوشه‌های خالی را با گلدان پر کنید. هیچ‌چیز به اندازۀ گیاهان، گوشه‌های خالی اتاق‌ها را به‌ زیبایی پر نمی‌کند.

اگر خواهان زیبایی و دوام هستید، از چرم استفاده کنید. مبل‌ها یا صندلی‌های چرمی با‌دوام‌تر از بقیۀ جنس‌ها هستند.

روشنایی کمدها را نادیده نگیرید. کمدهایتان را دوست داشته باشید. آنها را رنگ بزنید، کاغذهای تزیینی بچسبانید، تابلوهای قشنگ در آن‎‎ها بیاویزید و چراغی در آنها نصب کنید.

از صندلی‌ها و مبل‌های بدون پایه استفاده کنید. تعداد بیش از اندازۀ پایه‌های مبل و صندلی به اتاق، جلوه‌ای نازیبا می‌بخشد. پس سعی کنید در کنار صندلی‌های پایه‌دار، از مبل‌های بدون پایه هم  استفاده کنید.

از رنگ سفید زیاد استفاده کنید. مطمئن باشید یک اتاق سفید هرگز تکراری و خسته کننده نخواهد شد.

چیدمان منزل

اشکالی ندارد اگر در اتاق نشیمن شما مبل بزرگ نیست و فقط چند مبل یک نفره را کنار هم بچینید. خیلی از ما فکر می‎کنیم که اتاق‌پذیرایی یا نشیمن حتماً باید یک مبل بزرگ چندنفره و چندین مبل کوچک یک‌نفره داشته باشد.

سبک‌های مختلف را با‌ هم ترکیب کنید. اتاق شما لزوماً نباید مدرن یا سنتی و کلاسیک باشد. می‌توانید در چیدمان منزل این سبک‌ها را در کنار هم قرار دهید و اتاقی نو و خلاقانه داشته باشید.

بیشتر بخوانید :

تخم‌ مرغ پر شده

سالاد ؛ جایگزین سالم غذا

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

تخم‌ مرغ پر شده

تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری است و می‌تواند به‌عنوان یک مادۀ غذایی مهم در برنامۀ غذایی افراد وجود داشته باشد.

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ حاوی تمام املاح برای تأمین سلامتی فرد و منبع بسیار غنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم‌مرغ بسیار بالا است و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت‌ها و حبوبات غنی‌تر و دارای اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن است.

تخم‌مرغ پرشده (Deviled eggs) یکی از غذاهای ساده و معروف دنیا است که بیشتر در مهمانی‌های رسمی به‌عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی و به‌صورت سرد سرو می‌شود. این غذا ازتخم‌مرغ آب‌پز نصف شده درست می‌شود که زردۀ آن معمولاً با خردل، فلفل، مایونز و ترکیبات دیگر مخلوط شده و درون سفیده گذاشته می‌شود. منشأ اصلی این غذا به «رم» بر‌می‌گردد، ولی امروزه در بیشتر کشورها رایج شده است و به نام‌های مختلفی شناخته می‌شود.

مواد لازم

6 عدد تخم‌مرغ آب‌پز سفت شده

نمک و فلفل‌سیاه

2 قاشق غذاخوری سس مایونز

یک قاشق چای‌خوری سس خردل

2 عدد خیار‌شور خرد شدۀ نگینی

یک عدد هالاپینوی اسلایس شده (نوعی فلفل شبیه فلفل‌دلمه‌ای)

پاپریکا یا سس قرمز

طرز تهیه

تخم‌مرغ‌های آب‌پز و سفت شده را بگذارید تا کمی سرد شود. آن‌ها را پوست بکنید و سپس از طول به دو‌نیم کنید. زرده را از سفیده جدا کنید و در یک کاسۀ کوچک بریزید و با یک چنگال خوب له کنید.

دو قاشق غذاخوری پُر سس مایونز، سس خردل، خیارشور، هالاپینوی ریز شده، نمک و فلفل‌سیاه را به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا به‌صورت کرم مانند یا خامه‌ای در بیایند. می‌توانید مخلوط را با قاشق یا قیف مخصوص شیرینی داخل سفیده بریزید و آن را فشار دهید تا به‌صورت شکوفه داخل سفیده ریخته شود. بعد بالای این مخلوط مقداری پاپریکا یا سس قرمز بریزید.

تخم‌مرغ

قبل از سرو کردن، به مدت یک یا دو ساعت آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

بیشتر بخوانید :

20 فوت و فن آشپزی حرفه ای

رازهایی درباره چیدمان منزل


  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

در این مقاله با 20 ترفند آشپزی که شما را یک آشپز حرفه‌ای می‌کند، آشنا می‌شوید.

آشپزی

آشپزی خوب اسراری دارد که مهم‌ترین آن دانستن اصول صحیح آشپزی است. سرآشپزهای معروف این نکته‌ها را رعایت می‌کنند و به‌همین دلیل آشپزی آنها خاص و منحصر‌‌به‌فرد است.

 ۱_ اگر کاهو تلخ است، می‌توانید آن را چند دقیقه (حدودا ۱۵ دقیقه) داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهید.

۲_ میوه‌های قرمز رنگ را قبل از شستن چند ساعت در یخچال قرار دهید تا زمان بیشتری سالم بمانند و لهیده نشوند.

۳_ همیشه سیب را داخل نایلون پلاستیکی درباز درون یخچال قرار دهید. سیب از خود گازی متصاعد می‌کند که به بهتر رسیدن سایر میوه‌ها و سبزی‌ها کمک می‌کند. بنابراین اگر میوۀ نرسیده‌ای دارید، از سیب برای رسیدن سریع‌تر آن استفاده کنید.

 ۴_ هنگام سرخ کردن موادغذایی، حرارت را از ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بالاتر نبرید. بعد از هر بار سرخ کردن، روغن درون ظرف را خالی و با دستمال آن را پاک کنید و دوباره روغن بریزید، اما بعد از ۸ بار حتماً ظرف را بشویید. موادغذایی سرخ شده را درپایان کار روی حولۀ کاغذی بگذارید تا روغنشان خوب گرفته شود.

آشپزی

۵_ برای خوش‌طعم شدن ماهی، چند دقیقه آن را در شیرِ نمک زده یا خامۀ تازه یا سیب زمینی رنده شده بخوابانید. برای گرفتن بوی ماهی نیز می‌توانید به روغن، قبل از قرار دادن آن روی شعله، آب‌لیمو اضافه کنید.

۶_ هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آب‌لیمو بریزید تا هم ظرف سفید بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.

۷_ برای جلوگیری از وا رفتن کوفتۀ گوشت و برنج، در آب قدری آرد بریزید و حرارت را بالا ببرید.

۸_ اگر به غذا بیش از حد فلفل زده‌اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از برداشتن از روی شعله، آب یک لیمو‌ترش تازه را در آن بریزید و خوب به‌هم بزنید.

۹_ برای گرفتن بوی پیاز، قبل از خرد کردن آن اجازه دهید ۵ دقیقه در آب‌ جوش بخورد. حتی می‌توانید پیاز را برش بزنید و چند ساعتی در آب، روغن یا آبلیمو قرار دهید.

۱۰_ برای گرفتن بوی کلم در غذا، می‌توانید از تکه‌ای نان خشک یا یک قاشق سوپ‌خوری آرد استفاده کنید.

۱۱_ برای نگهداری سبزی‌ها بعد از شست‌و‌شو، آنها را در حولۀ کاغذی بگذارید و بعد از گذاشتن در یک کیسۀ پلاستیکی، در یخچال قرار دهید.

آشپزی

۱۲_ اگر می‌خواهید رنگ و بوی ادویه‌های قرمز رنگ حفظ شود، آنها را در یخچال نگهداری کنید.

۱۳_ اگر گوجه‌فرنگی هنوز کاملاً قرمز و رسیده نیست، چند روزی آن را در آفتاب یا محیط گرم قرار دهید و بعد در یخچال بگذارید.

۱۴_ برای شستن قارچ هرگز آن را در آب خیس نکنید، بلکه با کمک یک برس نرم قارچ را تمیز و با دستمالی مرطوب پاک کنید و بعد با آب (در حد یک آب‌کشی ساده) بشویید.

۱۵_ برای اینکه برنج سفید شود، چند قاشق غذاخوری ماست، داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.

۱۶_ اگر برنج بیش از حد جوش خورد، دو تا سه قاشق غذاخوری آب‌لیمو به آن اضافه کنید تا وا نرود.

۱۷_ اگر می‌خواهید سیب‌زمینی هنگام پختن ترک نخورد، قبل از پخت کمی کره یا روغن روی آن بمالید.

۱۸_ برای ترد شدن کلم‌قرمز، مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی اجاق بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلم‌ها را خرد کنید و داخل آب‌ جوش و سرکه بریزید. بعد از مدت کمی آنها را آبکش کنید. اگر کلم خردشده را در ظرف فلزی بریزید و چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید، بسیار ترد می‌‎شود.

۱۹_ برای سریع‌‌تر سرخ شدن پیازها، نصف قاشق چای‌خوری نمک به روغن درون تابه اضافه کنید. با این کار پیازها سریع‌تر سرخ می‌شوند و طعم بهتری پیدا می‌کنند.

۲۰_ به‌جای شکستن تخم‌مرغ با لبۀ ظرف، از سطحی صاف استفاده کنید. با این روش پوستۀ تخم‌مرغ وارد غذا نمی‌شود.

بیشتر بخوانید :

طالبی ، خوشمزه تابستانی

رازهایی درباره چیدمان منزل

کباب ترکیه‌ ای علی‌ نازیک


  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

نوشیدنی‌ها و اسموتی­‌های خنکی که با طالبی تهیه می‌شوند، گرمای طاقت‌فرسای روزهای تابستان را از بدن بیرون کرده و آن را با حس شیرین سرزندگی جایگزین می‌کنند.

طالبی

طالبی در فصل گرما به‌قدری طرفدار دارد که به آن پادشاه میوه‌های تابستان گفته می‌شود. با مصرف این میوۀ شگفت‌انگیز و نوشیدنی‌های خوش‌گوار تهیه شده از آن، می‌توانید بدن خود را در برابر انواع عفونت‌ها و بیماری‌ها بیمه کنید. نوشیدنی‌ها و اسموتی­‌های خنکی که در ادامه با طرز تهیۀ آن‌ها آشنا می‌شوید، گرمای طاقت‌فرسای روزهای تابستان را از بدن بیرون کرده و حس شیرین سرزندگی را به شما هدیه می‌کند.

اسموتی طالبی و موز

طالبی

اسموتی یک شروع عالی برای صبح و انتخابی مناسب برای میان‌وعده‌ها است. اگر موزهای رسیده و لک‌دار در یخچال دارید و نمی‌دانید با آن‌ها چه­‌کار کنید، تهیۀ این نوشیدنی خوش‌مزۀ تابستانی با طالبی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مواد لازم

موز: 225 گرم

پودر‌دارچین: یک چهارم قاشق چای‌خوری

ماست: 150 میلی‌لیتر

طالبی: 225 گرم

عسل: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

طالبی خرد شده را از قبل در یخچال یا فریزر قرار دهید تا خنک شود. سپس تمام مواد را در مخلوط‌کن ریخته تا یکدست شوند. این نوشیدنی را می‌توانید با تکه‌های موز یا طالبی و پودر‌دارچین تزیین کنید.

یخ‌‌در‌بهشت طالبی و زنجبیل

طالبی

کمتر کسی پیدا می‌شود که به یخ‌در‌بهشت و آب‌طالبی به‌طور جداگانه علاقه نداشته باشد؛ چه برسد به اینکه این دو خوراکی با هم ترکیب و مقداری زنجبیل و نعناع به آن‌ها اضافه شوند. این نوشیدنی حس مطبوعی از خنکی را در شما ایجاد می‌کند!

مواد لازم

طالبی: 1.5 کیلوگرم

زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری رنده شده

نعناع تازه: 4 برگ

شکر: 1 قاشق غذاخوری

آب: یک‌چهارم پیمانه

نمک: یک‌ششم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

در یک قابلمۀ کوچک، شکر، آب و نمک را مخلوط کرده و برای 2 تا 3 دقیقه به جوش آورید تا شکر کامل در آب حل شود. قابلمه را از روی حرارت برداشته و سایر مواد به‌جز طالبی را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط کاملاً سرد شود. طالبی را پوست‌ گرفته و خرد کنید. مخلوط را با طالبی در مخلوط‌کن ریخته تا یکدست شود.

ترکیب نهایی را در ظرف فلزی ریخته و آن را برای 8 ساعت در فریزر قرار دهید. موقع سرو، مواد یخ‌زده را با کشیدن قاشق روی آن در لیوان بریزید. سپس لیوان را با سودا پر کنید. این یخ‌در‌بهشت را می‌توانید با تکه‌های میوه، برگ نعناع یا برش لیموترش تزیین کنید.

اسموتی تابستانی طالبی و آووکادو

طالبی

این اسموتی تابستانی، کم‌کالری بوده و حاوی میزان زیادی پروتئین است. اگر به باشگاه رفته و یا پیاده‌روی داشته‌اید، این نوشیدنی را 45 دقیقه بعد از ورزش مصرف کنید تا از آثار اعجاب‌انگیز آن بهره‌مند شوید!

مواد لازم

طالبی: نصف یک طالبی کوچک

آب‌لیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری

ریحان: 6 برگ بزرگ

آووکادو: یک‌چهارم

آب: 1 پیمانه

یخ: نصف پیمانه

وانیل: یک‌سوم قاشق چای‌خوری

طرزتهیه

کافی است تمام مواد را در مخلوط‌کن ریخته و ترکیب کنید. برای تزیین می‌توانید روی نوشیدنی، برش لیمو یا برگ ریحان قرار دهید.

 اسموتی طالبی و کیوی

طالبی

کیوی سرشار از ویتامین C است و به پیشگیری از انواع بیماری‌ها و سرطان‌ها کمک می‌کند. همراه شدن این میوه با طالبی و لیموترش در این اسموتی تابستانی، آن را به بمب ویتامین C تبدیل کرده است.

مواد لازم

طالبی: 2 پیمانه

یخ: 2 پیمانه

کیوی: 1 و یک‌چهارم پیمانه پوست گرفته و خرد شده

برگ نعناع: 10 عدد تازه

آب‌لیموی تازه: 1 قاشق غذاخوری

عسل: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

تمام مواد را در مخلوط‌کن ریخته تا یکدست شوند. سپس آن را در دو لیوان تقسیم کرده و با تکه‌های کیوی یا لیمو و نعناع تزیین کنید.

اسموتی طالبی و زردآلو

طالبی

این نوشیدنی برای شروع یک روز تابستانی پراسترس و یا پایان دادن به این روز، انتخاب مناسبی است. بابونۀ موجود در این اسموتی، آرام‌بخش بوده و به رفع اضطراب کمک می‌کند. تخم‌کتان موجود در آن نیز امگا 3 مورد نیاز بدن را تأمین کرده و باعث کاهش انواع التهاب در بدن می‌شود.

مواد لازم

اسفناج تازه: 50 گرم

زردآلو: 2 عدد بدون هسته

گل‌بابونه: 1 قاشق غذاخوری

آب: 1 پیمانه

طالبی: 100 گرم

آب‌لیموی تازه: نصف قاشق غذاخوری

تخم‌کتان: 1 قاشق غذاخوری

یخ: 1 پیمانه

طرز تهیه

گل‌بابونه را در نصف استکان آب‌جوش ریخته و اجازه دهید کاملاً سرد شود. سپس تمام مواد را همراه با گل‌بابونه و آبی که در آن قرار دارد در مخلوط‌کن ریخته و ترکیب کنید. البته بابونه را می‌توانید به‌صورت خشک و بدون قرار دادن در آب‌جوش  نیز در این اسموتی مورد‌استفاده قرار دهید.

بیشتر بخوانید :

املت تونسی ، شاکشوکا

سالاد ؛ جایگزین سالم غذا

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

انواع سالاد در صورتی‌که ارزش غذایی بالایی داشته باشند، می‌توانند جایگزین سالم و مناسبی برای وعده‌های اصلی غذا باشند.

انواع سالاد

سالاد انواع مختلفی دارد و در‌اصل پیش‌غذا محسوب می‌شود، اما بسیاری از مردم سالاد را در کنار غذایشان مصرف و برخی از افراد آن را به‌عنوان وعدۀ اصلی غذا میل می‌کنند. انواع سالاد در رژیم‌های غذایی نقش مهمی دارند. در اینجا دستور سادۀ چند سالاد آمده است که می‌توانید جایگزین غذا کنید.

سالاد نودل کدو و فیلۀ مرغ

کدو را با رنده رشته‌رشته می‌کنیم و در روغن‌زیتون تفت می‌دهیم. فیلۀ گریل شده را اضافه می‌کنیم و با نمک، فلفل، آب‌لیمو، گردو و اگر دوست داشتید تکه‌های کوچک نان تست جو مخلوط می‌کنیم.

سالاد عدس سوئدی

اسفناج، خیار، کدو، فلفل‌دلمه‌ای و عدس پخته شده به‌همراه آب‌لیمو، روغن‌زیتون، نمک و فلفل.

سالاد اسفناج و تخم‌مرغ

اسفناج ریز، تخم‌مرغ آب‌پز، پنیر کم‌چرب، روغن‌زیتون، نمک و فلفل.

سالاد ذرت

ذرت شیرین پخته شده، گوجه گیلاسی، پیازچه، پیاز بنفش، چند برگ ریحون یا اسفناج، پنیر فتا، آب‌لیمو، نمک و فلفل.

سالاد سیب و اسفناج

انواع سالاد

تکه‌های سیب (با هر نوع برشی که دوست دارید)، اسفناج ریز، پنیر فتا، انار، گردو، سرکه بالزامیک.

سالاد فیلۀ مرغ و آواکادو

سینۀ مرغ گریل شده یا فیلۀ تفت داده شده در روغن‌زیتون، آواکادو، جعفری، آب‌لیمو، خیار، گوجه‌فرنگی، پیاز بنفش، کاهو، کدو، آب‌لیمو یا آب‌نارنج، روغن‌زیتون، نمک و فلفل.

در این سالاد به جای آواکادو می‌توان از زیتون ، استفاده کرد.

سالاد کلم آسیایی

انواع سالاد

کلم سفید، پیازچه، نارنگی یا پرتقال، بادام خام (یا هر آجیلی که دوست دارید)، مقداری کشمش و کنجد.

سس این سالاد شامل سیر له شده، سرکه سفید، خردل، عسل، روغن‌زیتون، نمک و فلفل است.

سالاد نخود یونانی

نخود پخته شده، گوجه‌فرنگی، خیار، پیاز بنفش، پنیر فتای کم‌چرب، فلفل‌دلمه‌ای (بهتر است که چند رنگ باشد)، روغن‌زیتون، آب‌لیمو، نمک و فلفل. به این سالاد در صورت تمایل می‌توانید تخم‌مرغ پخته شده هم اضافه کنید.

سالاد میگو و بروکلی

بروکلی را بخارپز می‌کنیم. میگو را با روغن زیتون تفت می‌دهیم و با بروکلی، آب‌لیمو، کنجد و نمک مخلوط می‌کنیم.

سالاد اسفناج و انار

انواع سالاد

اسفناج ریز، انار، توت‌فرنگی خرد شده، گردو، روغن‌زیتون، رب‌انار، نمک و فلفل. می‌توانید به این سالاد مرغ گریل شده هم اضافه  و آن را به یک غذای کامل تبدیل کنید.

سالاد تخم‌مرغ

تخم‌مرغ آب‌پز، فیلۀ مرغ گریل یا تفت داده شده در روغن‌زیتون، کاهو، هویج، فلفل‌دلمه‌ای رنگی، پیاز بنفش یا پیازچه، نارنج، روغن‌زیتون، نمک و فلفل.

سالاد بادمجان

بادمجان‌ کبابی، کدو کبابی، فلفل‌دلمه‌ای رنگی، خیار، اسفناج ریز، پنیر فتا، بادام‌هندی (یا هر آجیلی که دوست دارید)، روغن‌زیتون، نمک و فلفل.

سالاد لوبیا

لوبیا‌چیتی پخته شده، سیب‌زمینی پخته شده، هویج پخته شده، لبو، فلفل‌دلمه‌ای رنگی، خیار‌شور خرد شده، کاهو، سس مایونز، آب‌لیمو، نمک و فلفل.

بیشتر بخوانید :

طالبی ، خوشمزه تابستانی

کیک براونی ، شکلاتی بی نظیر

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

براونی، کیک خوش‌طعمی است که به‌سادگی می‌توانید آن را در منزل درست کنید.


کیک

براونی، یک کیک شکلاتی بسیار مطبوع است که از آرد، کره، تخم‌مرغ، شکر، شکلات یا پودر کاکائو تهیه می‌شود و می‌توان آن را به‌عنوان دسری بی‌نظیر یا عصرانه و میان‌ وعده‌ای دلچسب انتخاب کرد. بعضی از افراد دوست دارند براونی را با بستنی میل کنند و بعضی دیگر با سس شکلات گرم. البته بنا‌به سلیقه و ذائقۀ افراد، می‌توان آن را با انواع چیزهای دیگر مانند خامه، کارامل یا پودر شکر تزیین و سرو کرد. این کیک خوشمزه را به‌سادگی می‌توانید در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید.

مواد لازم

کیک

کره 2/1 فنجان
شکر 1 فنجان
تخم‌مرغ 2 عدد
وانیل 1 قاشق چای‌خوری
پودر‌کاکائو 3/1 فنجان
آرد‌ گندم 2/1 فنجان
نمک 4/1 قاشق چای‌خوری
بکینگ‌پودر 4/1 قاشق چای‌خوری

کِرِم روی کیک

کرۀ آب‌شده 3 قاشق غذا‌خوری
پودر‌کاکائو 3 قاشق غذا‌خوری
عسل 1 قاشق غذا‌خوری

 وانیل 1 قاشق چای‌خوری
پودر‌قند 1 فنجان

طرز تهیه 

زمان پخت این کیک 35 دقیقه است.
ابتدا فر را گرم کنید تا به 350 درجۀ فارنهایت (175 درجۀ سانتیگراد) برسد. ظرفتان را چرب کرده و کمی آرد در ظرف بپاشید.

در یک ظرف جداگانه 2/1 فنجان کره را آب کنید. بگذارید کمی سرد شود. کرۀ آب شده را با شکر، تخم‌مرغ و وانیل مخلوط کرده و هم بزنید. 3/1 فنجان پودر کاکائو، 2/1 فنجان آرد گندم، نمک و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط و بعد به مواد اضافه کنید. مایع کیک آماده شده را در ظرف مورد‌نظر بریزید. ظرفتان را برای مدت 25 تا 30 دقیقه در فر (که از قبل گرم کردید) بگذارید. از این بیشتر نباید در فر بماند.
برای درست کردن کِرم روی کیک، 3 قاشق غذاخوری کرۀ آب شده، 3 قاشق غذاخوری پودر‌کاکائو، 1 قاشق غذا‌خوری عسل، 1 قاشق چای‌خوری وانیل و یک فنجان شکر را با هم مخلوط کنید. آنقدر هم بزنید تا مایع یکدست و صاف شود. وقتی هنوز براونی‌ها گرم هستند، کِرم آماده شده را روی آن‌ها بریزید.

بیشتر بخوانید :

کباب ترکیه‌ای علی‌نازیک

کیک براونی ، شکلاتی بی نظیر

  • maryam souri