مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

۶۴ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

گراتن یک غذای لذیذ فرانسوی است که انواع گوناگون دارد. گراتن بادمجان و مرغ معروف‌ترین نوع گراتن است.

گراتن بادمجان

گراتن بادمجان و مرغ یکی از بهترین پیش‌غذاها برای مهمانی‌های رسمی است. درست کردن گراتن بادمجان بسیار ساده است و با صرف زمان کمی می‌توانید یک گراتن بادمجان و مرغ خوش‌طعم درست کنید.

مواد لازم:

  • فیلۀ مرغ: یک کیلوگرم
  • بادمجان قلمی: ۱۰ تا ۱۲ عدد
  • سس بشامل: ۳ پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • قارچ: 500 گرم
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر به میزان لازم

طرز تهیه:

گراتن بادمجان

فیله‌های مرغ را نگینی خرد کنید. آن‌ها را با پیاز نگینی، نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن مزه‌دار کنید. چند ساعت در یخچال بگذارید تا فیله‌ها خوش‌طعم شوند. سپس فیله‌ها را تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
بادمجان‌ها را حلقه‌ای کنید و روی آنها نمک بپاشید. پس از یک ساعت بشویید و سرخ کنید. سپس در صافی بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

قارچ‌ها را ورقه‌ای خرد کنید و کمی تفت دهید.

داخل یک ظرف پیرکس، سس بشامل بریزید. بادمجان‌ها را روی سس بگذارید. دوباره سس بریزید. سپس قارچ و فیله‌ها را اضافه کنید. در آخر روی همۀ مواد، پنیر پیتزا بریزید؛ به طوری که روی ظرف را بپوشاند.

ظرف را در فر یا مایکروویو بگذارید تا گراتن بادمجان آماده شود. وقتی روی پنیر پیتزا برشته و طلایی شد، گراتن آمادۀ سرو است.

نکات قابل توجه :

گراتن بادمجان

لایه‌ها را می‎توان تکرار کرد. مثلاً ۲ یا ۳ لایه‌ای درست کرد.

می‎شود حلقه‌های بادمجان را روی مرغ و قارچ گذاشت.

می‌توان به‌جای فیلۀ مرغ، از سینۀ مرغ استفاده کرد.

می‌توان گراتن‌ها را در قالب مافین درست و به صورت تک‌نفره سرو کرد.

همیشه در غذاهای پنیری از آویشن استفاده کنید, چون ترکیب آویشن با پنیر عالی است و غذا را خوش‌طعم می‌کند.

همچنین بخوانید:

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

کیک مرغ ، شیک و مجلسی

قارچ سوخاری ، پیش غذای مدرن

سالاد اندونزی ؛ پیش غذای کامل

نان ؛ با طعم سبزی و زیتون

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

قطاب نوعی شیرینی سنتی است که بسیار خوش‌مزه است و با کمی حوصله می‌توان آن را در خانه تهیه کرد.

قطاب

قطاب از شیرینی‌های سنتی یزد است و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. نوعی قطاب هم است که به قطاب کرمان معروف است و فرق آن با قطاب یزدی، در مواد میانی آن است که به‌جای بادام از گردو یا پسته استفاده می‌شود. 

مواد لازم:

  • زردۀ تخم‌مرغ: یک عدد
  • بیکینگ‌پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • شیر یا ماست: نصف پیمانه
  • روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
  • آرد به میزان لازم

مواد میانی:

  • پودر قند: 100 گرم
  • بادام پرک شده: 100 گرم
  • هل ساییده: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته: 40 گرم
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری
  • عسل: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

قطاب

زرده و سفیدۀ تخم‌مرغ را جدا کنید. زرده را در ظرف بریزید و هم بزنید تا شکل آن از حالت لختگی خارج شود.

شیر یا ماست مدتی در دمای محیط قرار دهید. سپس با بیکینگ‌پودر و روغن مایع به زردۀ تخم مرغ بیفزایید و هم بزنید.

به اندازه‌ای که خمیر لطیف و نرم شود، آرد اضافه کنید. سپس خمیر را 2 ساعت در یخچال بگذارید.

بادام پرک شده را با پودر قند در آسیاب بریزید و سپس از الک ریز رد کنید. پودر پسته، هل ساییده شده و مخلوط بادام و پودر قند را با عسل و گلاب مخلوط کنید.

خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و بین دو کیسه فریزر بگذارید. با وردنه خمیر را باز کنید و قالب بزنید.

به اندازۀ یک قاشق چای‌خوری از مواد میانی وسط خمیر بگذارید. خمیر را بپیچید یا گرد کنید. سپس با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید.

پس از خنک شدن، آن‌ها را در مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل بغلطانید و با پودر پسته تزیین کنید.

نکات طلایی پخت قطاب خانگی:

قطاب

خمیر شیرینی را به مقدار کم باز کنید. اگر خمیر در مجاورت هوا باشد، قطاب پس از سرخ شدن پف نمی‌کند.

اگر آردی که به خمیر اضافه می‌کنید زیاد باشد، شیرینی‌ها پس از سرخ شدن خشک می‌شوند و پف نمی کنند.

اگر آرد کمتر از اندازه باشد، شیرینی‌ها پس از سرخ شدن بیش از حد پف می‌‌کنند.

برای تهیۀ مواد میانی، زیاد از گلاب استفاده نکنید. زیرا گلاب زیاد باعث می‌شود شیرینی‌ها در زمان سرخ شدن ترک بخورند.

در صورت تمایل می‌توان در مواد میانی قطاب از پودر گردو و پودر دارچین استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

شله زرد ، زینت‎بخش سفره‎های افطار

خرمای مجلسی ، خوش طعم و مفید

حلوای هویج ؛ خوش رنگ و خوش مزه

خورشت ماست اصفهان؛ خوشمزه و سنتی

کیک اسفنجی ، ساده و خوشمزه

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

سالاد ماکارونی بسیار ساده است و سریع آماده می‌شود. این سالاد خوش‌مزه را با مواد گوناگونی می‌توان درست کرد.

سالاد ماکارونی

سالاد ماکارونی یکی از سالادهای پرطرفدار است که بیشتر به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. البته این سالادبه‌عنوان یک غذای کامل هم مصرف می‌شود.

سالاد ماکارونی را می‌توان با مواد محدودتری هم تهیه کرد یا موادی بنا به سلیقه به آن افزود. مثلاً در دستور زیر می‌توان هویج و نخودفرنگی را از مواد حذف و به‌جای ژامبون از تن ماهی یا فیلۀ مرغ استفاده کرد. همچنین میتوان زیتون و پیازچه هم به این سالاد افزود.

مواد لازم:

  • خیار شور: 200 گرم
  • هویج: 2 عدد
  • ماکارونی فرمی: یک بسته
  • فلفل‌دلمه‌ای: یک عدد
  • نخودسبز: 200 گرم
  • ذرت شیرین: 250 گرم
  • ژامبون مرغ: 300 گرم
  • لیموترش: یک عدد
  • سس مایونز: 500 گرم
  • روغن‌زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • پنیر پارمزان در صورت تمایل

طرز تهیه:

سالاد ماکارونی

ماکارونی را در قابلمۀ آب جوش که به آن روغن‌زیتون و نمک اضافه کردیم، می‌ریزیم. ماکارونی باید به‌قدری بپزد که نرم شود.


بهتر است در آبی که برای پخت ماکارونی آماده کردیم، روغن و نمک بیشتری بریزیم تا طعم ماکارونی‌ بهتر شود.

هنگام آبکش کردن چند بار روی ماکارونی آب خنک می‌گیریم تا کاملاً سرد شود.

ذرت و نخودفرنگی را می‌پزیم. ژامبون، فلفل‌دلمه‌ای و خیارشور را نگینی خرد می‌کنیم. هویج را هم رنده می‌کنیم. سپس تمام این مواد را با ماکارونی پخته شده، مخلوط می‌کنیم.

لیموترش را آب می‌گیریم. برای درست کردن سس سالاد ماکارونی، در ظرفی سس مایونز می‌ریزیم و به آن فلفل و آب لیموترش  افزوده و هم می‌زنیم. سس را به سالاد اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا به خورد مواد رود و به‌خوبی مخلوط شوند.

سالاد ماکارونی آماده شده را در ظرف سر پوشیده می‌ریزیم و یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا جا بیفتد.

در صورت تمایل، هنگام سرو می‌توانید مقداری پنیر پارمزان روی سالاد ماکارونی بریزید.


همچنین بخوانید:

نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم

سالاد سزار ؛ طرز تهیه رستورانی

آب دوغ خیار مجلسی

انواع سالاد میوه تابستانی

سالاد اندونزی ؛ پیش غذای کامل

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

با ترکیب چند میوه و سبزی، می‌توان نوشابه‌های لاغرکنندۀ طبیعی درست کرد که سرشار از مواد مغذی هستند. آیا دوست دارید روش تهیۀ آن‌ها را یاد بگیرید؟

نوشابه

این یک حقیقت است که معجزه‌ای برای کاهش دور کمر در عرض یک روز یا یک شب وجود ندارد. با این حال برخی از نوشابه‌های طبیعی می‌توانند رژیم غذایی لاغری را کامل کنند و باعث شوند در زمانی کوتاه، با تغییر قابل توجهی در کاهش وزن خود روبه‎رو شوید.

نوشابه آناناس، لیمو و تخم کتان

این نوشیدنی خوش‌مزه باعث پیشرفت در کاهش وزن می‌شود و دور کمر را لاغر می‌کند.

نوشابه

مواد لازم:

  • آناناس: ۲ برش
  • آب‌لیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • تخم کتان: یک قاشق غذاخوری
  • آب: یک لیوان

طرز تهیه:

آناناس را خرد کرده و آن را با آب‌لیمو و تخم کتان در مخلوط‌کن بریزید. سپس یک لیوان آب به مواد افزوده و با هم ترکیب کنید.

نوشابه مرکبات و اسفناج

این نوشیدنی حرکات روده را تحریک می‌کند و یبوست را از بین می‌برد.

نوشابه

مواد لازم:

  • گریپ فروت: یک عدد
  • پرتقال: ۳ عدد
  • آناناس: یک برش
  • اسفناج: ۵ برگ

طرز تهیه:

ابتدا مرکبات را آب بگیرید. سپس آناناس را خرد کرده و مواد را در مخلوط‌کن بریزید.

نوشابه آلوئه ورا و خیار

برای کاهش دور کمر از نوشیدن آب‌میوه‌های سبزرنگ غافل نشوید. این نوشیدنی باعث بهبود عملکرد متابولیسم می‌شود.

نوشابه

مواد لازم:

  • ژل آلوئه ورا: ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری: یک شاخه
  • خیار: یک عدد
  • زنجبیل به مقدار کم
  • آب: نصف لیوان

طرز تهیه:

مواد را در مخلوط‌کن ریخته، چند دقیقه آن‌ها را مخلوط کنید تا بافت نرمی به دست آید.

نوشابه آلو بخارا و جو دوسر

این نوشیدنی برای مبارزه با یبوست، اضافه وزن و التهاب مفید است. این آب‌میوه، ورم را کاهش داده و شکم را صاف می‌کند.

نوشابه

مواد لازم:

  • آلو بخارا: ۵ عدد
  • تخم کتان: یک قاشق غذاخوری
  • آب: یک لیوان
  • جو دوسر: دو قاشق غذاخوری
  • عسل: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

آلو‌ها را در آب جوش بگذارید تا نرم شوند. سپس همۀ مواد را در مخلوط‌کن ریخته و با هم مخلوط کنید.

نوشابه خربزه و خیار

خربزه و خیار دارای ویژگی ادرارآوری هستند و باعث کاهش سایز کمر می‌شوند.

نوشابه

مواد لازم:

  • خربزه: ۳ برش
  • لیموترش: یک عدد
  • خیار: یک عدد
  • زنجبیل تازه: یک قاشق چای‎خوری
  • آب: نصف لیوان

طرز تهیه:

خیار و خربزه را خرد کرده و با آب‌ لیموترش، زنجبیل و آب مخلوط کنید.

همچنین بخوانید:

اسموتی بهاری ، خنک بنوشید

طرز تهیه انواع چای ترش برای لاغری

ترشی مخلوط ، چاشنی رنگین سفره های ایرانی

حلوای هویج ؛ خوش رنگ و خوش مزه

سوسیس بندری ؛ طعم تند جنوب

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

ترشی لیته یا لیتۀ بادمجان نوعی ترشی خوش‌مزه و پرطرفدار است که بادمجان آن را پخته و له می‌کنند.

ترشی لیته

ترشی لیته یکی از چاشنی‌هایی است که طرفداران زیادی دارد. این ترشی خوش‌مزه در کنار غذاهایی مانند کوفته، دلمه، لوبیا پلو و… یک ترکیب عالی است.

مواد لازم:

  • بادمجان: یک کیلو
  • سبزی معطر: نیم کیلو
  • فلفل‌دلمه‌ای سبز: یک عدد
  • فلفل‌دلمه‌ای قرمز: یک عدد
  • سیر رنده شده: یک قاشق سوپ‌خوری
  • فلفل سبز: 50 گرم
  • هویج: 3 عدد
  • کلم پیچ سفید: 250 گرم
  • سرکه: یک کیلو
  • ادویه‌: یک قاشق سوپ‌خوری
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • پونه خشک: یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و… است که آن‎ها را کاملاً خرد می‌کنیم.

بادمجان را با پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می‌پزیم. سپس در صافی می‎ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سیر و بادمجان را با هم چرخ می‌کنیم یا در مخلوط‌کن می‌ریزیم.
کلم، هویج، فلفل‌دلمه‌ای سبز، فلفل‌دلمه‌ای قرمز و فلفل سبز تند را ریز خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می‌کنیم.
سبزی معطر، ادویه، نمک، زردچوبه، نعناع و پونه را ترکیب کرده و به مواد قبلی می‌افزاییم.
سرکه را به همۀ مواد اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم. ترشی لیته آماده است.

روش نگهداری ترشی لیته:

برای نگهداری ترشی لیته باید از یخچال یا جاهای خنک مانند بالکن‌هایی که آفتاب نمی‌گیرند، استفاده کرد.

قاشق یا ملاقه‌ای که با آن ترشی برمی‌داریم، باید تمیز باشد. قاشق خیس یا چرب باعث کپک زدن ترشی می‌شود.

همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

کله جوش سنتی اصفهان

خورشت خلال کرمانشاهی

هویج پلو ، شیرین خوش رنگ

طرز تهیه کباب برگ رستورانی در منزل

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کوکوی مرغ و تره‌فرنگی، غذایی ساده و خوش‌مزه است که می‌توان به صورت ساندویچ هم مصرف کرد. 

کوکوی مرغ

کوکوی مرغ و تره‌فرنگی، یکی از کوکوهای بسیار خوش‌مزه است که به آسانی تهیه می‌شود. کوکوی مرغ را می‌توان به‌عنوان پیش‌غذا یا شام سبک سرو کرد. همچنین غذایی مناسب برای پیک‌نیک‌های فامیلی و دوستانه است.

مواد لازم:

  • فیلۀ مرغ: 4 عدد
  • سیب‌زمینی: 4 عدد
  • پنیر پارمزان: نصف پیمانه
  • تره‌فرنگی: 3 عدد
  • تخم‌مرغ: 9 عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم

طرز تهیه:

فر را با دمای 180 درجۀ سانتی‌گراد گرم کنید.

مرغ را با نمک و فلفل آغشته کنید. 10 تا  15دقیقه داخل فر بگذارید تا تقریباً بپزد. مرغ پخته را از فر درآورده و بگذارید کمی خنک شود. سپس به‌ صورت تکه‌های 2 تا 3 سانتی خرد کنید.

سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و به‌ صورت ورقه‌ای خرد کنید. تخم‌مرغ‌ها را با مقداری نمک و فلفل داخل یک کاسه خوب بزنید.

یک قالب مناسب را با کمی روغن چرب کنید. تکه‌های سیب‌زمینی را داخل آن بچینید. روی آن‌ها تکه‌های مرغ را بگذارید. پنیر پارمزان رنده شده را هم روی مواد بریزید.

تره‌فرنگی را حلقه‌حلقه خرد کنید. آن‌ها را روی سطح مواد بچینید. در آخر مخلوط تخم‌مرغ را روی مواد بریزید.

قالب را 30 تا 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا کوکو آماده شود. سپس قالب را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا کمی خنک شود.

هنگام سرو، کوکو را برش بزنید.

به‌جای این‎که تره‌فرنگی‌ها را فقط روی مواد بچینید، می‌توانید مقداری از آن‌ها را ریز خرد کنید و لابه‌لای مواد بریزید.

اگر تره‌فرنگی پیدا نکردید، می‌توانید از پیازچه‌های درشت، به مقدار بیشتری استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

سوپ قارچ ، گیاهی و ساده

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

لوبیا پلو ؛ یک پلوی صد در صد ایرانی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

دلمه بادمجان یکی از دلمه‌های خوش‌مزۀ ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش‌هایی متفاوت طبخ می‌شود. 

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که به دلیل ظاهر خوب و اشتهاآوری که دارد، مناسب سرو در مهمانی‌ها است. در تهیۀ دلمه بادمجان می‌توان گوشت را از مواد حذف و به‌جای آن سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه بادمجان بدون گوشت مناسب افرادی است که به هر دلیل نمی‌توانند گوشت بخورند یا گیاه‌خوار هستند.

مواد لازم:

  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • بادمجان دلمه‌ای: ۵ عدد
  • سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

دلمه بادمجان

لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را آبکشی کنید و بگذارید نیم‌پز و کمی نرم شود.

در قابلمه‌ای دیگر کمی آب و نمک بریزید تا جوش بیاید. برنج را پس از شستن در قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

دو عدد پیاز و ۲ حبه سیر را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت چرخ ‌کرده را به سیر و پیاز افزوده، نمک، فلفل و زردچوبه را روی گوشت بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید.

لپه، برنج و سبزی دلمه را به مواد داخل تابه بیفزایید و مخلوط کنید. حرارت را متوسط کنید تا سبزی آب نیندازد. پس از این‎که رنگ سبزی تغییر کرد، صبر کنید تا اگر آب اضافی در مواد هست، تبخیر شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید تا مواد خنک شوند.

بادمجان‌ها را خوب بشویید و داخل آن‌ها را خالی کنید. معمولاً این غذا را با بادمجان دلمه‌ای درست می‌کنند. اما برخی با بادمجان رسمی درست می‌کنند که در این صورت باید بادمجان‌ها را عمودی برش زد.

دلمه بادمجان

سیر و پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد کنید و در تابه یا قابلمه‌ای بزرگ، کمی روغن بریزید و آن‎ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید و به سیر و پیاز بیفزایید تا کمی نرم شوند. سپس ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی مواد سس بریزید.

داخل بادمجان‌ها را از مواد پر کنید و در تابۀ سس بچینید. در تابه را بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه بادمجان‌ها با سس طعم‌دار شوند. دلمه بادمجان‌های آماده شده را با سس غلیظ و خوش طعم سرو کنید.

ویدئوی طرز تهیه دلمه بادمجان:


همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

کشک بادمجان مجلسی

کوکوی مرغ و تره فرنگی، یک غذای پیک نیکی

آش گوجه فرنگی تبریز

خورشت خلال کرمانشاهی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کیک شکلاتی یکی از کیک‌هایی است که خیلی راحت در منزل آماده می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد.

کیک شکلاتی

کیک شکلاتی از آن دسته کیک‌هایی است که کمتر کسی آن را دوست ندارد. یک برش کیک شکلاتیهمراه با یک فنجان چای یا قهوه، خستگی روزانه را از تن بیرون می‌کند و عصرانه‌ای شیرین و دل‌چسب است.

مواد لازم:

  • آرد: 2 پیمانه
  • پودر کاکائو: 60 گرم
  • شیر:  1/5 پیمانه
  • روغن مایع: یک پیمانه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • نمک: نوک قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1/5 پیمانه
  • بکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • وانیل به میزان لازم

طرز تهیه:

کیک شکلاتی

آرد، پودر کاکائو، نمک و بکینگ‌پودر را الک کرده و با هم مخلوط می‌کنیم.

سپس تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه می‌کنیم. شکر را کم‌کم به مواد افزوده و با همزن برقی مخلوط می‌کنیم. کمی وانیل به مایۀ کیک می‌افزاییم.

شیر و روغن را اضافه کرده، با مواد مخلوط می‌کنیم تا خمیر یکدست شود. دقت کنید تا گلولۀ آردی در مایۀ کیک باقی نماند.

کف و دیواره‌های قالب را چرب می‌کنیم. اگر از قالبی با قطر کمتر استفاده کنیم، کیک پوک‌تر و تردتر می‌شود. برای این مقدار مواد، قالب 23 سانتی مناسب است.

کیک را داخل فر، که از 10 دقیقۀ قبل روی 180 درجۀ سانتی‎گراد تنظیم کردیم، قرار می‌دهیم. 45 تا 50 دقیقه زمان می‌دهیم. البته نوع فرها و دمای آن‌ها با هم متفاوت است. به همین دلیل پس از 35 دقیقۀ اول پخت، با نوک چنگال یا خلال چوبی تمیز، آماده بودن کیک را چک می‌کنیم.

اگر خمیر به چنگال یا خلال چوبی نچسبید، کیک آماده است.

ویدئوی آموزش تهیه کیک شکلاتی:


همچنین بخوانید:

دمنوش عناب ؛ خاص و مفید

پنکیک کاکائویی ، صبحانه لذیذ و ساده

ماست بستنی ، دسر خنک تابستانی

ژله بستنی ، دسر آسان و مجلسی

تهیه چیز کیک بدون فر

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

در این مطلب روش بلانچ کردن را آموزش می‌دهیم تا بیشتر از طعم و تازگی سبزیجات لذت ببرید.

آموزش

بلانچ کردن یک تکنیک آشپزی است که با آموزش آن می‌توان سبزیجات و برخی مواد غذایی دیگر را با حفظ طعم و رنگ برای مدتی طولانی نگهداری کرد. استفاده از این روش آنزیم‌هایی را که باعث فساد و از بین رفتن طعم و رنگ سبزیجات می‌شوند، متوقف می‌کند.

از سبزیجات بلانچ شده می‌توان در انواع سالاد، انواع دیپ یا به تنهایی استفاده کرد.

پیشنهاد می‌شود آموزش بلانچ سبزیجات را حتماً دنبال کنید.

مواد لازم:

  • سبزیجات به اندازه و نوع دل‌خواه
  • آب به‌ازای هر نیم کیلو سبزیجات: ۳ لیتر
  • یخ به‌ازای نیم کیلو سبزیجات: ۵۰۰ گرم
  • نمک به‌ازای هر ۳ لیتر آب: نصف پیمانه

طرز تهیه:

آموزش

داخل یک قابلمۀ بزرگ آب را جوش بیاورید و نمک را اضافه کنید. نمک به حفظ رنگ سبزیجات کمک می‌کند.

در صورتی که سبزیجات نیاز به پوست کنده شدن یا خرد شدن دارند، قبل از گذاشتن در آب جوش این کار را انجام دهید تا از اکسیده شدن سبزیجات جلوگیری شود.

سپس سبزیجات را در آب جوش بگذارید. اکثر سبزیجات بین ۲ تا ۵ دقیقه برای بلانچ کردن زمان لازم دارند. مراقب باشید سبزیجات بیش از حد نپزند. چون در این روش سبزیجات نباید نرم شوند.

پس از اینکه سبزیجات بلانچ شدند، فوراً از آب جوش دربیاورید. آن‌ها را داخل ترکیب آب و یخ بگذارید تا روند پخته شدن متوقف شود. سبزیجات را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی کاملاً خارج شود.

با این شیوه می‌توانید سبزیجات را داخل فریزر بگذارید و هر زمان که خواستید از آن‌ها استفاده کنید. سبزیجات بلانچ شده را به تنهایی یا کنار غذا‌های دیگر میل کنید و لذت ببرید.

همچنین بخوانید:

نوشیدنی های خنک و گوارا ؛ برای روزهای گرم

اسموتی بهاری ، خنک بنوشید

ترشی مخلوط ، چاشنی رنگین سفره های ایرانی

حلوای هویج ؛ خوش رنگ و خوش مزه

کتلت ماهی ؛ غذای بی نظیر دریایی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که همراه با سالاد شیرازی و ماست و خیار، از گذشته غذایی محبوب بوده است.

لوبیا پلو

لوبیا پلو از محبوب‌ترین پلوهای ایرانی است که به شیوه‌های مختلف طبخ می‌شود. لوبیا پلو هم به‌عنوان یک غذای مجلسی‌ و هم به‌عنوان یکی از بهترین غذاها برای دورهمی‌های دوستانه و فامیلی، از صدرنشین‌هااست.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۵۰۰ گرم
  • لوبیا سبز: ۳۰۰ گرم
  • برنج: ۷ پیمانه
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
  • پیاز: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۵ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

گوشت را ریز خرد کنید. پیاز را هم نگینی خرد کرده و تفت دهید. وقتی پیاز سرخ شد، گوشت را به آن بیفزایید و با آن تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زعفران دم‌کرده را به مواد اضافه کنید.

در یک تابه، رب‌ گوجه‌فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس آن را به مواد بیفزایید. اگر از گوجه‌فرنگی تازه استفاه می‌کنید، آن‌ها را رنده کرده و به مواد اضافه کنید تا آب گوجه‌فرنگی کشیده شود.

لوبیا سبز خرد شده را کمی در کره تفت دهید و سپس به مواد بیفزایید. کمی آب جوش در مایۀ گوشت و لوبیا بریزید و بگذارید با شعلۀ ملایم پخته شوند.

در یک قابلمۀ دیگر آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. وقتی دانه‌های برنج کمی نرم شد، برنج را آبکش کنید. برای اینکه لوبیا پلو شفته نشود، برنج را به اصطلاح «دون» آبکش کنید.

کف قابلمه برای ته‌دیگ، نان یا سیب‌زمینی حلقه شده بچینید. سپس لایه‌لایه برنج و مایۀ گوشت و لوبیا بریزید. لایۀ آخر بهتر است برنج باشد. حدود 40 دقیقه برای دم کشیدن لوبیا پلو روی شعلۀ ملایم گاز کافی است.

نکات طبخ لوبیا پلو:

لوبیا پلو

بهتر است قبل از فریز کردن لوبیا، آن‌ را بلانچ کنید. یعنی حدود 3 دقیقه در آب جوش بگذارید و سپس با آب سرد آبکش کنید.

می‌توان به‌جای پودر دارچین از چوب دارچین هنگام پخت گوشت استفاده کرد.

هنگام دم کردن لوبیا پلو می‌توان کمی زعفران دم‌کرده روی برنج ریخت.

می‌توان به‌جای گوشت تکه‌ای از گوشت چرخ‌کرده یا سویا برای پخت لوبیا پلو استفاده کرد.

اگر ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان را دوست ندارید، یک ته‌دیگ لذیذ و متفاوت را امتحان کنید. کف قابلمه‌ای که روغن ریخته‌اید، یک قاشق ماست چکیده و زعفران غلیظ را که با هم مخلوط کرده‌اید بریزید و سپس برنج و مایۀ گوشت و لوبیا را لایه‌لایه اضافه کنید. طعم این ته‌دیگ ماست و زعفران بی‌نظیر است.

همچنین بخوانید:

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

  • maryam souri