مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

۶۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

خورشت هویج یکی از غذاهای خوش‌مزه و اصیل تبریز است. برخلاف آنچه تصور می‌شود، این خورشت شیرین نیست و به دلیل داشتن آلو، طعمی ملس دارد. 

ه

یکی از غذاهای خوش‌مزه در فصل تابستان، خورشت هویج است. این خورشت از غذاهای سنتی تبریز است و هم با گوشت قرمز و هم با مرغ می‌توان آن را درست کرد.

با رنگ و لعابی که خورشت هویج دارد، غذایی دل‌خواه برای کودکان نیز هست. این خورشت که سرشار از ویتامین است، برای دوستان گیاه‌خوار، بدون گوشت هم قابل طبخ است.

مواد لازم:

  • هویج: نیم کیلو
  • پیاز: یک عدد
  • آلو به میزان لازم
  • گوشت قیمه‌ای: 300 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

 

هویج

 

پیاز را نگینی خرد کرده، در روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. پس از سرخ شدن، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را با آن تفت می‌دهیم. رب را به مواد افزوده، دوباره تفت می‌دهیم تا خوب سرخ و خوش‌رنگ شود.

گوشت را قیمه‌ای و ریز خرد می‌کنیم. آن را به مواد می‌افزاییم و تفت میدهیم. روی مواد آب می‌ریزیم تا گوشت بپزد.

هویج‌ها را خلالی خرد می‌کنیم. هرچه ظریف‌تر خلالی کنیم، ظاهر خورشت بهتر می‌شود و زودتر می‌‌پزد. سپس آن‌ها را با مقداری آلو در روغن کمی تفت می‌دهیم.

وقتی گوشت نیم‌پز شد، هویج‌ها و آلوها را به خورشت می‌افزاییم. می‌گذاریم آب خورشت کمی جمع شود و جا بیفتد.

پس از آماده شدن، خورشت را با پلوی زعفرانی سرو کنید.

خورشت هویج غذای شیرینی نیست و طعمی ملس دارد. توصیه می‌شود حتماً این خورشت را در برنام? غذایی خود بگذارید.

نکات:

خورشت هویج را می‌توان با گوشت مرغ درست کرد. برای این کار مرغ را بدون استخوان قطعه قطعه کنید. چون مرغ زودتر از گوشت قرمز می‌پزد، زمان کمتری برای پخت نیاز است.

اگر آلو در خورشت دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید. در این صورت هنگام سرو خورشت هویج، آب لیموترش تازه در آن بچکانید. چون این خورشت باید طعم ترشی داشته و ملس باشد.

هویج را رنده نکنید. چون در خورشت له می‌شود و ظاهر آن را خراب می کند.

همچنین بخوانید:

کوکوی سه رنگ خورده اید ؟ (5)

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب (4)

خورشت خلال کرمانشاهی (4)

کوفته تبریزی ، اصیل و بی نظیر (4)

ته چین گوشت ؛ باب میل مهمان ها (4)

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

سس کچاپ خانگی خوش‌طعم‌تر از انواع صنعتی و به مراتب سالم‌تر است. خوبی درست کردن سس در خانه این است که خبری از مواد افزودنی، نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی نیست.

درست کردن سس کچاپ در خانه آسان است و ارزش وقت گذاشتن دارد. تا وقتی که این سس خانگی را درست نکنید، طعم و مز? واقعی آن را درک نمی‌کنید. فصل تابستان زمان مناسبی برای درست کردن سس کچاپ است.

مواد لازم:

  • میخک: 4 عدد
  • برگ بو: یک عدد
  • چوب دارچین: یک عدد
  • تخم کرفس: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • فلفل چیلی خشک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • فلفل شیرین خشک: نصف قاشق چای‌خوری
  • گوجه‌فرنگی: یک کیلو
  • نمک: یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • سرک? سیب: نصف پیمانه
  • شکر قهوه‌ای: 5 قاشق غذاخوری
  • فلفل چیلی: یک عدد
  • سیر: یک حبه
  • پارچ? تنظیف
  • نخ ضخیم

طرز تهیه:

سس

پارچ? تنظیف را دولا کرده و یک مربع دو لایه از پارچه درست کنید. میخک، برگ بو، تخم کرفس، فلفل چیلی خشک و فلفل شیرین را در وسط این پارچه بریزید. پارچه را گرد کرده و با استفاده از نخ ضخیم، محکم ببندید تا مواد داخل آن بیرون نریزد.

گوجه‌فرنگی، نمک، سرک? سیب، شکر، پیاز، چیلی، سیر و مخلوط ادویه که در پارچ? تنظیف است، در قابلمه بریزید.

قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا فلفل چیلی نرم و پیاز‌ شفاف شود. برای این کار حدود 30 دقیقه زمان لازم است. قابلمه را از روی شعله بردارید و کیس? ادویه را دور بریزید.

سس را با استفاده از گوشت‌کوب برقی، مخلو‌کن یا آسیاب، پوره کنید. سپس با یک آب‌کش با سوراخ‌های ریز، آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید هم? دانه‌های گوجه و فلفل را دور بریزید تا مخلوط کاملاً یکدست شود.

پس از صاف کردن پور? گوجه، آن را 20 تا 30 دقیقه روی شعله با حرارت متوسط بگذارید تا سس به انداز? کافی و مناسب غلیظ شود.

پس از اینکه سس به غلظت موردنظر رسید، بگذارید خنک شود. سپس آن را در شیش? دردار بریزید و در یخچال تا حداکثر 3 هفته نگهداری کنید.

همچنین بخوانید:

قارچ سوخاری ، پیش غذای مدرن (4)

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف (3)

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر (3)

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ (3)

خورشت بامیه ؛ خوشمزه و لذت بخش (3)

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

ماست ژله‌ای خامه‌ای یک دسر خنک و خوش‌مزه است که از ترکیب چند چیز خنک و دوست داشتنی درست شده است. ماست ژله‌ای خامه‌ای یک دسر رنگی است که بافت و ظاهر خوبی دارد.

دسر

اگر از ژله خسته شده‌اید و تهی? پاناکوتا هم سخت و وقت‌گیر است، حتماً دسر ماست ژله‌ای خامه‌‌ای را امتحان کنید. این دسر خیلی هم جدید نیست، اما خیلی خوش‌مزه و خوش‌رنگ است. خوبی این دسر در سادگی درست کردن آن است، چون همه می‌توانند به راحتی آن را در خانه درست کنند.

نکت? جالب این دسر آن است که طعم آن اختیاری و به دل‌خواه شمااست. می‌توانید هر طعمی که دوست دارید انتخاب کنید و از آن لذت ببرید.

مواد لازم:

  • ژل? دل‌خواه: یک بسته
  • آب جوش: یک پیمانه
  • ماست: نصف پیمانه
  • خام? غلیظ: نصف پیمانه

مواد لازم برای تزیین:

  • خام? غلیظ
  • میو? انتخابی
  • برگ‌های نعناع

طرز تهیه:

دسر

پودر ژله را در کاسه‌ای بریزید. آب جوش را روی آن ریخته و هم بزنید تا کاملاً حل شود. آن را کنار بگذارید تا خنک شود و به دمای اتاق برسد. این کار حدود 30 دقیقه زمان می‌برد. برای خنک شدن به‌هیچ‌وجه  آن را در یخچال نگذارید. چون ژله می‌بندد و جامد می‌شود.

در حالی که ژله سرد می‌شود، ماست و خامه را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.

وقتی ژله خنک شد، ماست و خامه را اضافه کنید و تا زمانی که کاملاً ترکیب شود، آن‌ها را با لیسک هم بزنید.

مخلوط را در 4 لیوان برای سرو یا یک کاسه بریزید. آن را در یخچال بگذارید تا خنک و سفت شود. این کار حدود 4 تا 5 ساعت زمان می‌برد.

در صورت دل‌خواه، روی دسر را با خام? زده شده تزیین کنید. سپس روی خامه را میو? دل‌خواه و برگ نعناع بگذارید. نوع میو? انتخابی بهتر است از انواع توت‌ها مانند توت‌فرنگی یا تمشک باشد.

نکات مهم:

بهتر است از ماست پرچرب طبیعی استفاده کنید. البته استفاده از ماست کم‌چرب چکیده هم اشکال ندارد. استفاده از ماست چکیده آن را غلیظ‌تر می‌کند.

اگر می‌خواهید دسر چربی کمتری داشته باشد، می‌توانید به جای خامه از ماست استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که مز? آن کمی ترش‌تر می‌شود.

همچنین بخوانید:

فوت و فن تهیه قطاب خانگی (4)

ژله خرده شیشه ؛ خاص و جذاب (4)

ژله با شیر ؛ دسر رنگارنگ دوست داشتنی (4)

کیک زبرا ، عصرانه تابستانی (4)

کیک با سس موکا ؛ مناسب جشن های خانوادگی (4)

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

لازانیا غذای ایتالیایی پرطرفداری است که با رعایت برخی اصول می‌توان یک لازانیای بی‌نظیر آماده کرد.

لازانیا

لازانیا یک غذای ایتالیایی بسیار معروف است که تقریباً در هم? دنیا طرفداران زیادی دارد. معمولاً هم? خانواده از افراد کم سن و سال گرفته تا افراد مسن، این غذا را دوست دارند. شاید شهرت آن به خاطر مواد خوش‌مزه، سس و پنیری است که در آن استفاده می شود.

نکاتی برای درست‌کردن لازانیا:

لازانیا

1. اگر می?خواهید ورق‌های لازانیا در حین جوشاندن در آب به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک در آب جوش بریزید.

2.هنگام جوشاندن ورق‌ها را با یک قاشق چوبی یا کفگیر به‌آرامی تکان دهید تا به هم نچسبند.

3. وقتی می‌خواهید ورق?ها را آب‌کشی کنید، حتماً آب سرد روی آنها بریزید. این کار باعث می?شود حرارت داخل ورق‌ها کم شود و در حین پخت، خمیر نشوند.

4. اگر می خواهید لازانیا رژیمی باشد، هنگام آماده کردن، فقط روی لای? آخر مقداری پنیر بریزید.

5. در دستور اصلی لازانیا از گوشت چرخ‌کرده استفاده می شود. ولی برای تنوع می‌توانید آن را با مواد مختلف درست کنید.

6. بهتر است ترتیب قرار گرفتن ورق ها در ظرف به‌صورت حصیری باشد. یعنی یک لایه ورق? به‌صورت عمودی در ظرف بگذارید و پس از ریختن مواد روی آن، لای? بعدی را به‌صورت افقی روی مواد بگذارید. این کار باعث می‌شود مواد از لابه?لای ورق‌ها نریزند.

لازانیا در فر

در این نوع پخت، فر را نیم ساعت قبل از استفاده روشن کنید تا گرم شود. بهتر است فر روی 180 درج? سانتی‌گراد باشد. روی ظرف را با فویل بپوشانید. سپس 10 دقیقه قبل از آماده شدن، فویل را بردارید و دوباره ظرف را در فر بگذارید تا پنیر طلایی شود.

لازانیا با مایکروویو

با توجه به حجم مایکروویو یک ظرف مناسب انتخاب کنید. ورق‌های لازانیا و سس را طبق معمول درظرف بچینید و آن را 10 دقیقه در مایکروویو بگذارید. برای طلایی شدن روی لازانیا، گریل را روشن کنید تا روی مواد طلایی شود.

لازانیا

لازانیا بدون فر

در روش لازانیا بدون فر، آن را در تابه، قابلمه یا ظرف پیرکس بریزید و آن را روی حرارت گاز بگذارید. حتماً ظرف را از قبل چرب کنید. حتماً در ظرف را ببندید.

سس لازانیا

سسی که برای لازانیا استفاده می شود دو نوع است: سس سفید و سس قرمز. برای هر نوع لازانیایی که آماده می‌شود یک سس کافی است. بسته به ذائقه و مواد، سس را انتخاب کنید.

برای تهی? سس سفید از کره، آرد، شیر و در صورت تمایل کمی خامه استفاده می‌شود که با مخلوط کردن و قرار دادن آنها روی حرارت، سس سفید آماده می شود.

برای سس قرمز از رب گوجه‌فرنگی، سیر رنده شده، مقداری سبزی معطر خشک، آب و در صورت تمایل گوجه‌فرنگی رنده شده استفاده می‌شود. این سس هم روی حرارت درست می?شود.

همچنین بخوانید:

لازانیا لقمه ای ، مناسب برای مهمانی(+ویدئو)

میگو پفکی ، شیک و مجلسی

طرز تهیه پیتزا سبزیجات ؛ رژیمی و بدون خمیر

پاستا آلفردو با سس مخصوص

نکات طلایی تهیه سس بشامل

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

پودینگ یکی از انواع کیک‌های بسیار پرطرفدار و گزین? مناسبی برای سرو در مهمانی‌ها است.

پودینگ

پودینگ شکلاتی کلاسیک‌ترین نوع پودینگ است که می‌توان آن را با شکلات تلخ، شکلات سفید یا شکلات نعناعی درست کرد و روی آن را هم می‌توان با خامه تزیین و با بستنی میل کرد. در این مطلب طرز تهی? این کیک خوش‌مزه بدون تخم‌مرغ آمده است.

مواد لازم:

  • آرد: یک پیمانه
  • شکر: سه‌چهارم پیمانه
  • پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • شیر: نصف پیمانه
  • کر? آب شده یا روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری
  • وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای: یک‌چهارم پیمانه
  • آب داغ: یک و نیم پیمانه
  • خام? سفت به میزان لازم
  • بیکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو برای سس پودینگ: یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه:

پودینگ

فر را از قبل گرم کنید.

در یک کاس? بزرگ آرد را با 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، شکر، بیکینگ‌پودر و نمک مخلوط کنید.

در ظرف دیگری شیر، کر? آب شده یا روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کرده و به مواد خشک در کاس? دیگر بیفزایید و خوب هم بزنید. هم زدن به اندازه‌ای باشد که مایه نرم و یکدست شود.

مای? پودینگ شکلاتی را در قالب‌های مخصوص مافین به مقدار مساوی یا در یک قالب کیک‌پزی بریزید و 40 دقیقه در فر بگذارید.

برای این‌که مطمئن شوید پودینگ خوب مغزپخت شده یا نه، یک چنگال یا خلال دندان در پودینگ فرو کنید. اگر مواد پودینگ به چنگال نچسبید، آن را از فر بیرون بیاورید.

در یک ظرف جداگانه شکر قهوه‌ای را با یک‌چهارم پیمانه پودر کاکائو و آب داغ مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا غلیظ شود. 15 دقیقه صبر کنید.

پس از سرد شدن کیک پودینگ، آن را از قالب مافین یا قالب کیک بیرون بیاورید و برش بزنید. سپس شربت کاکائویی را روی آن بریزید.

کیک را با خامه تزیین و میل کنید. اگر خامه دوست ندارید، آن را با بستنی سرو کنید.

همچنین بخوانید:

کیک زبرا ، عصرانه تابستانی

تهیه بستنی قهوه ؛ به شیوه خانگی

سرو هندوانه به شیوه ای خاص

کاپ کیک کره ای ؛ عصرانه‎ ای دلچسب

تابستانی خنک با بستنی سنتی خانگی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

ترشی انبه یکی از لذیذترین ترشی‌های دنیا است که فصل تهی? آن تابستان است. در این مطلب با طرز تهی? ترشی انبه به سبک بندرعباسی‌ها آشنا می‌شوید.

انبه یکی از خوش‌مزه‌ترین، مقوی‌ترین و مفیدترین میوه‌های تابستانی است. ترشی انبه که مخصوص این فصل است، در همه جای دنیا به‌خصوص مناطق گرمسیری بسیار پرطرفدار است. ترشی انبه به شیوه‌های گوناگون و با مواد مختلف درست می‌شود. یکی از روش‌های تهی? ترشی انبه، به سبک بندرعباسی‌ها است.

مواد لازم:

  • انبه: یک کیلوگرم
  • تخم گشنیر: یک قاشق غذاخوری
  • گلپر: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: نصف قاشق چای‌خوری
  • رنگ پودری زعفران: نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: نوک قاشق چای‌خوری
  • سیاه‌دانه: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل هندی تند و آسیاب شده: یک قاشق غذاخوری
  • پودر انبه: یک قاشق مرباخوری
  • شکر: یک قاشق مرباخوری
  • پودر خردل: نوک قاشق چای‌خوری
  • سیر: یک بوت? کامل
  • روغن‌زیتون: 4 قاشق غذاخوری
  • نمک و سرکه به میزان لازم

طرز تهیه:

انبه

پوست انبه‌ها را بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. در یک ظرف مناسب روی آن‌ها به مقدار دل‌خواه نمک بپاشید. ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود. اگر کم بود، کمی دیگر اضافه کنید. سایر ادویه‌جات و فلفل‌ها به‌جز شکر و سیاه‌دانه‌ را بیفزایید.

انبه‌های مزه‌دار شده را نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیر? انبه بیرون بیاید. در این فاصله سرکه و روغن‌زیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید تا بجوشد.

انبه‌های مزه‌دار شده را با سیر له شده و شکر در قابلمه‌ای جداگانه بریزید.

سرک? جوشیده را کم‌کم به انبه‌ها بیفزایید. سرکه فقط باید روی انبه‌ها را بپوشاند و به اندازه‌ای باشد که بتوان انبه‌ها را با قاشق هم زد. شعل? گاز را زیاد کنید تا انبه و سرکه 5 دقیقه با هم بجوشند و بپزند. شعله را خاموش کنید تا ترشی سرد شود. سپس سیاه‌دانه را به آن اضافه کنید.

ترشی انبه به همین راحتی آماده است. آن را در ظرف تمیز، خشک و بدون بو ریخته و در ترشی را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکته:

اگر دوست دارید ترشی انبه له نشود و انبه‌ها در آن درسته باشند، باید ترکیب روغن‌زیتون و سرک? جوشیده را به انبه‌ها اضافه کرد و پس از افزودن آن‌ها به انبه، ترشی را روی حرارت نجوشانید.

همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

آش گوجه فرنگی تبریز

ترشی بندری ، تند و باب سلیقه همه

خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار

نان داغ ، کباب کوبیده داغ(+ویدئو)

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کوکوها انواع مختلفی دارند و چون راحت و سریع آماده می‌شوند، بسیار پرطرفدار است.

کوکو‌ها تنوع بالایی دارند و از غذا‌های بسیار راحت و خوش‌مزه‌ای هستند که با بسیاری از مواد‌ مختلف می‌توانید آن‌ها را درست کنید. اگر می‌خواهید سفر? زیبایی داشته باشید، پیشنهاد می‌شود کوکو مجلسی سه رنگ درست کرده و مهمانان را شگفت‌زده کنید!

مواد لازم:

  • سیب‌زمینی پخته: 2 عدد
  • سس تند: یک قاشق غذاخوری
  • سوسیس: 150 گرم
  • تخم‌مرغ: 6 عدد
  • سبزی کوکو: 150 گرم
  • سیر: یک حبه
  • بادام زمینی یا گردو: 50 گرم
  • پنیر پیتزا در صورت تمایل

طرز تهیه:

کوکو

سیب‌زمینی‌های پخته شده را رنده کرده و با 3 عدد تخم‌مرغ، ادویه و نمک مخلوط کنید.

در تابه‌ای روغن بریزید و بگذارید داغ شود. پوره‌ها را در تابه بریزید.

سوسیس‌ها را به انداز? حبه قند ریز کنید و با سس تند در تابه‌ای جداگانه تفت دهید. آن‌ها را روی پوره‌های سیب زمینی بریزید و پهن کنید.

سبزی‌ کوکو و بادام‌زمینی یا گردو را خرد کنید. می‌توانید از خردکن استفاده کنید. پس از خرد کردن، آن‌ها را با 3 تخم‌مرغ دیگر مخلوط کرده و به مواد بیفزایید.

سپس سیر له شده را روی سوسیس‌ها بریزید. در صورت تمایل می‌توانید روی آن پنیر پیتزا هم بریزید. بگذارید مواد با حرارت ملایم پخته شوند.

کوکو سه رنگ زیبا آماده است. آن را به دل‌خواه برش بزنید و سرو کنید.

نکات تهیه کوکو:

کوکو

اگر کوکو را با سیب‌زمینی خام درست می‌کنید، می‌توانید به آن مرغ پخت? ریش‌ریش شده یا سبزی‌های معطر اضافه کنید. اما افزودن این مواد به مای? تهیه شده با سیب‌زمینی پخته توصیه نمی‌شود.

گاهی کوکو پس از پخت ترک برمی‌دارد و در هنگام جابه‌جا کردن می‌شکند. علت مقدار کم تخم‌مرغ است. اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم از تخم‌مرغ استفاده نکنید. چون بافت غذا از بین می‌رود و شکل اسفنجی پیدا می‌کند.

در هنگام افزودن سبزی، آب آن را بگیرید. چون باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن می‌شود.

از پیاز استفاده نکنید. زیرا باعث وارفتن می‌شود.

4. ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه می‌شود، تا 2 سانت است. ضخامت زیاد باعث نپختن و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن می‌شود.

همچنین بخوانید:

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

تهیه خورشت ریواس با نعناع و جعفری

شور ؛ چاشنی ایرانی

حلیم بادمجان ؛ یک پیش غذای محبوب(+ویدئو)

طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

معمولاً در مهمانی‌ها و مجالس مرغ شکم پر را با مواد غذایی مختلف تزیین و پر می‌کنند. برای تهی? این غذای خوش‌مزه از مرغ درسته با پوست استفاده می‌شود.

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر از غذاهای مجلسی و پرطرفداری است که می‌توانید برای پذیرایی در مجالس مختلف آن را درست کنید. معمولاً برای پخت این غذا از فر استفاده می‌شود. در صورتی که فر ندارید، می‌توانید آن را در قابلمه بپزید. البته روش پخت آن در فر و قابلمه کمی با هم متفاوت است.

مواد لازم:

  • مرغ: یک عدد
  • مغز گردوی خرد شده: نصف پیمانه
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد
  • جعفری خرد شده: یک‌چهارم پیمانه
  • گشنیز خرد شده: یک‌چهارم پیمانه
  • کشمش: یک‌چهارم پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

مرغ شکم پر

پیاز را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

2. جعفری و گشنیز را خرد کرده و با زردچوبه، گردو، کشمش و رب انار شیرین به پیاز اضافه کنید. کمی نمک به مواد افزوده و به تفت دادن ادامه دهید.

گردن، بال‌ ها و دم مرغ را جدا کنید. بهتر است پوست آن را نگیرید، چون پس از آماده شدن ظاهر بهتری خواهد داشت. اما اگر دوست داشتید بدون پوست باشد، اشکال ندارد.

داخل شکم آن را تمیز و خالی کنید.

موادی را که آماده کردید در شکم مرغ بریزید و پس از پر شدن، آن را با نخ و سوزن بدوزید. با نخ پا‌های مرغ را به هم نزدیک کنید تا هنگام طبخ باز نشوند.

مرغ را در قابلمه بگذارید و تا جایی که نصف آن را بپوشاند، آب بریزید، اگر از مواد چیزی باقی ماند، در قابلمه بگذارید.

قابلمه را یک ساعت و نیم روی شعله قرار دهید.

هر نیم ساعت یک بار مرغ را بچرخانید تا هر دو طرف آن کاملاً پخته شود.

پس از اینکه آب درون قابلمه کشیده شد، مرغ شکم پر آماد? سرو است. می‌توانید آن را با هر موادی که دوست دارید تزیین کنید.

همچنین بخوانید:

نان داغ ، کباب کوبیده داغ(+ویدئو)

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

استانبولی پلو ؛ خوشمزه و رنگین

ترشی بادمجان ، لذیذ و اشتهاآور

بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

انگور از آن دسته میوه‌هایی است که بسیار متنوع است و دسرها و شیرینی‌های گوناگونی با آن درست می‌شود.

انگور

انگور یکی از میوه‌های خوش‌طعم تابستانی است که انواع گوناگونی دارد. برخی انگور را ملک? میوه‌ها می‌دانند. انگور هم مانند بسیاری از میوه‌ها، علاوه بر مز? خوبی که دارد، دارای خواص زیادی است که از بهترین آن‌ها می‌توان به کمک به درمان میگرن و آلزایمر اشاره کرد.

مواد لازم:

  • بیکنیگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • شکر: سه‌چهارم پیمانه
  • وانیل: یک‌‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • شیر یا ماست: یک‌دوم پیمانه
  • روغن مایع: یک‌دوم پیمانه
  • انگور بدون هسته به میزان لازم
  • اسپری روغن

طرز تهیه:

انگور

فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.

با استفاده از اسپری روغن، کف یک قالب کمربندی با قطر 20 سانت را چرب کنید.

آرد و بیکنیگ‌پودر را با یکدیگر مخلوط و دو بار الک کنید.

در ظرفی مناسب، تخم‌مرغ و شکر را با هم مخلوط کنید. این کار را تا زمانی که مواد کرم رنگ شوند، انجام دهید. سپس وانیل را به مواد افزوده و هم بزنید.

شیر یا ماست را با روغن مایع به مواد اضافه کنید و همزن برقی را روی دور تند بگذارید. به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملاً با یکدیگر مخلوط و یکدست شوند.

حالا انگور را به مخلوط بیفزایید و هم بزنید. مخلوط آرد و بیکینگ‌پودر را افزوده و به‌صورت دورانی هم بزنید.

خمیر مای? پای انگور آماده است. آن را در قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در طبق? وسط فر که از قبل گرم شده، بگذارید.

پس از این مدت، قالب را بیرون بیاورید و بگذارید 15 دقیقه بماند.

سپس پای را روی توری سیمی گذاشته و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر بماند تا کاملاً خنک شود.

قالب کمربندی را از آن جدا کنید. دسر خوش‌مز? پای انگور آماده است. آن را تزیین و سرو کنید.

برای تهی? پای انگور از هر نوع انگوری می‌توان استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

پای هلو ؛ دلچسب تابستانی

فوت و فن تهیه قطاب خانگی

چنگمال ؛ شیرینی کرمانی خوشمزه

صبحانه ای دلچسب با نان قندی خانگی

پاناکوتا ، دسر محبوب ایتالیایی(+ویدئو)

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کباب شیشلیک یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین کباب‌های ایرانی است که روش پخت آن با کباب‌های دیگر کمی متفاوت است. چون شیشلیک از قسمت دند? گوسفند تهیه می‌شود، مهم‌ترین بخش تهی? این کباب، پختن آن است.

شیشلیک

شیشلیک از دند? گوسفند تهیه می‌شود. هرچه گوسفند کوچک‌تر باشد، طعم کباب بهتر است. برای تهی? این کباب نباید دنده  از گوشت جدا شود و باید به همان شکل سیخ کرد.

دو نکت? اساسی در تهی? این کباب هست؛ یکی مزه‌دار کردن شیشلیک و دیگری تهی? سس که روی منقل باید به گوشت زد. اگر این دو مورد را به دقت انجام دهید، طعم شیشلیک دقیقاً مانند نوع سنتی آن می‌شود.

مواد لازم:

  • کره: 100 گرم
  • پیاز: 3 عدد
  • دند? گوسفندی: 12 عدد
  • آب‌لیمو: 8 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: 8 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

شیشلیک

ابتدا باید دنده‌ها را طمع‌ دار کنید. برای این کار یک ظرف مناسب و جادار انتخاب کرده و دنده‌ها را در آن بریزید. پیازها را رند? ریز کنید. آب پیازها را در ظرفی که دنده‌ها را گذاشته اید بریزید.

آب‌لیمو را با روغن مایع، زعفران دم‌کرده و مقداری نمک و فلفل به مواد بیفزایید. گوشت را با مواد ورز دهید تا تمام قسمت‌های گوشت دنده طعم‌دار شود.

پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید، در ظرف را ببندید و آن را 12 ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت دنده‌ها نرم و طعم‌دار شود. پس از این مدت، دنده‌ها را برای سیخ کردن از یخچال بیرون بیاورید.

برای پخت شیشلیک باید لازم است سیخ‌ها بسیار بزرگ باشند. اگر سیخ‌ها خیلی بزرگ نیستند، می‌توانید از دو سیخ برای به سیخ کشیدن دنده‌ها استفاده کنید.

پس از اینکه تمام دنده ها به سیخ کشیده شدند، منقل را آماده کنید. توجه داشته باشید که زغال‌ها حتماً یکدست روشن شده باشند. زیرا زغال خام باعث می‌شود کباب طعم دود بگیرد.

پس از اینکه منقل آماده شد، سیخ‌ها را روی آن بچینید و بگذارید دنده‌ها با حرارت بسیار ملایم کباب شوند. در حین کباب کردن، کره را ذوب کنید و با قلم‌مو‌ روی گوشت بمالید تا کباب لذیذتر شود. کره علاوه بر اینکه کباب را لذیذتر می‌کند، باعث می‌شود کباب‌ خشک نشود.

در کنار کباب شیشلیک می‌توانید از گوجه کبابی هم استفاده کنید. پس از اینکه کباب آماده شد، آن را با نان یا برنج سرو کنید.

همچنین بخوانید:

خورشت آلو اسفناج ، غذای آهنی

بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی

نان داغ ، کباب کوبیده داغ(+ویدئو)

ماش پلو ؛ غذای فراموش شده!(+ویدئو)

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

  • maryam souri