مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

۷۵ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

جگروز کباب خوشمزه ای است که در استان لرستان درست می‌شود. این غذا پس از پیچیدن جگر در لایه نازکی از چربی روی آتش کباب می‌شود.

طرز تهیه جگروز

جگر از لذیذترین گوشت ها برای تهیه کباب است. خوردن جگر به دلیل داشتن آهن و ویتامین به کسانی که دچار فقر آهن و کم خونی هستند، توصیه می‌شود. جگر به شیوه های مختلفی طبخ می‌شود که از بهترین راه های پخت آن، کباب کردن روی زغال است.

یکی از کباب های خوشمزه با جگر، جگروز یا جگر کفن پیچ است. این کباب که متعلق به لرستان است، از ترکیب جگر با وُز تهیه می‌شود. وز چربی نازک و پرده مانندی از شکمبه یا سیرابی گاو و گوسفند است. طرز تهیه جگروز آسان است. کافی است وز را دور جگر پیچیده و کباب کنید.

مواد لازم :

  • جگر: یک دست
  • وز: یک عدد
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل در صورت تمایل

طرز تهیه جگروز

طرز تهیه :

جگر را خوب بشویید و چربی اضافی را با چاقوی تیز از روی آن جدا کنید.

پس از شستن، جگر را در صافی یا سبد بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.

وز را می‌توانید از قصابی تهیه کنید. وز را بشویید و پس از شستن از جایی آویزان کنید تا آب آن گرفته شود. وز باید کاملاً خشک باشد.

جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید و به سیخ بکشید.

وز را با توجه به سایز سیخ برش بزنید. آن را روی سطحی پهن کرده و مقداری نمک روی آن بپاشید. در صورت تمایل می‌توانید به کباب فلفل هم بزنید.

هر سیخ جگر را روی تکه ای از وز بگذارید و آن را به خوبی در وز بپیچید. سپس روی آتش با حرارت ملایم کباب کنید.

دقت کنید آتش زبانه نداشته باشد، چون در این صورت جگر می سوزد و سفت می شود.

طرز تهیه جگروز

نکات طرز تهیه جگروز :

می‌توان وز را به بخش های کوچک تقسیم کرد و در وسط هر برش از آن، یک تکه جگر گذاشت و سپس جگرهای بقچه پیچ را به سیخ کشید و کباب کرد.

در صورت تمایل می‌توانید هنگام به سیخ کشیدن جگر، به صورت یکی در میان یک تکه فلفل دلمه ای یا پیاز بگذارید تا کباب خوش عطر و طعمی داشته باشید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

کاشف کباب ایرانی بود!

کباب ترش ؛ کباب محلی گیلانی

بفرماییدکلم پلو شیرازی با کوفته قلقلی

ماش پلو ؛ غذای فراموش شده!(+ویدئو)

آش تابستانی ماست و اسفناج

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کورن داگ یک میان وعده بسیار خوشمزه و جدید است. طرز تهیه کورن داگ آسان است و راحت تهیه می‌شود.

طرز تهیه کورن داگ

کورن داگ غذایی ساده و لذت بخش است. کافی است هات داگ را از وسط نصف و سیخ چوبی را در آن فرو کنید. بعد آن را در یک خمیر از آرد ذرت بغلطانید و بگذارید سرخ شود. کورن داگ را می‌توانید به عنوان عصرانه، میان وعده یا حتی به جای یک شام فوری سرو کنید.

این غذای فوری را می‌توانید در کنار سالاد کلم، بلال کباب شده، سالاد سیب زمینی یا سالاد ماکارونی سرو کنید. همچنین می‌توانید برای سرو کورن داگ از انواع سس‌ها به ویژه سس خردل استفاده کنید.

مواد لازم:

  • روغن سرخ‌کردنی: یک پیمانه
  • آرد سفید: نصف پیمانه
  • آرد ذرت: نصف پیمانه
  • هات داگ: 6 عدد
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • شیر: یک پیمانه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه کورن داگ

طرز تهیه:

روغن را در قابلمه یا تابه گودی بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا داغ شود. هات داگ‌ ها را از وسط نصف کنید و هر کدام را سر یک سیخ چوبی بگذارید. اگر سیخ‌ها خیلی بلند هستند، آن ها را ببرید. هات داگ ‌های سیخ شده را کنار بگذارید.

در طرز تهیه کورن داگ آماده کردن خمیر خوب، خیلی مهم است.

در کاسه بزرگی آرد سفید، آرد ذرت، شکر، بیکینگ پودر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. در ظرف دیگری شیر و تخم‌مرغ را بریزید و خوب هم بزنید. سپس آن را روی مخلوط آرد بریزید و با قاشق زیر و رو کنید. بیش از حد هم نزنید، فقط در حدی که مواد با هم مخلوط شوند.

هات داگ های سیخ شده را در خمیر فرو کنید تا کاملاً به خمیر آغشته شوند. سپس آن ها را به آرامی در روغن داغ فرو کنید تا طلایی و برشته شوند. برای این کار حدود 3 دقیقه زمان کافی است.

پس از سرخ شدن، آن ها را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود. سپس با سس دلخواه یا انواع دیپ سرو کنید.

طرز تهیه کورن داگ به همین راحتی است. حتماً آن را درست کنید و لذت ببرید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

سیب زمینی شکم پر ؛ میان وعده ای دلپذیر

صبحانه 10 دقیقه ای با نان شکم پر

صبحانه متفاوت با املت دنور

املت پنیری ؛ صبحانه روز تعطیل

جوجه چینی با سس تارتار(+ویدئو)

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

تست تخم مرغ یک صبحانه پر انرژی برای شروع یک روز پر نشاط، به ویژه برای دانش آموزان است.

تست تخم مرغ صبحانه ای مفید و مغذی و برای دانش آموزان بسیار مناسب است. طرز تهیه تست تخم مرغ بسیار ساده است و مواد زیادی نمی‌خواهد. حتماً در منوی کافه ها زیاد این اسم را دیده اید! چون تست تخم مرغ در عین سادگی بسیار خوشمزه است و ظاهر خوبی دارد. پس دست به کار شوید و این صبحانه عالی را برای شروع یک روز خوب و پر انرژی آماده کنید.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • نان تست: 2 عدد
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل در صورت تمایل

طرز تهیه تست تخم مرغ

طرز تهیه:

برای درست کردن تست تخم مرغ بهتر است از کره استفاده کنید. اگر کره ندارید یا به هر دلیل دیگری نمی‌خواهید از آن استفاده کنید، با روغن مایع غذا را آماده کنید.

کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد.

با استفاده از لیوان بخش میانی نان تست را قالب بزنید و خارج کنید.

در تابه ای روغن یا کره بریزید و روی شعله متوسط بگذارید تا داغ شود.

پس از اینکه روغن داغ شد، نان ها را در تابه بگذارید تا با حرارت ملایم برشته و طلایی شوند.

نان را برگردانید و یک تخم‌مرغ کامل را داخل گودی نان بریزید. کمی صبر کنید تا تخم مرغ بسته و آماده شود. با این روش تخم‌مرغ حالت عسلی می‌شود.

روی تخم‌مرغ کمی نمک بپاشید. در صورت تمایل و بنا به ذائقه می‌توانید روی تخم‌مرغ، فلفل هم بریزید.

اگر می‌خواهید دو طرف تخم‌مرغ پخته شود، هم زمان با گذاشتن نان در تابه، تخم‌مرغ را اضافه کنید و پس از اینکه یک طرف پخته شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم برشته و سرخ شود.

پس از اینکه تخم‌مرغ خودش را گرفت، صبحانه آماده سرو است.

طرز تهیه تست تخم مرغ

نکته:

با کاتر می‌توانید نان را به شکل های مختلفی مانند قلب برش بزنید. در ضمن می‌توانید قسمت برش خورده نان را هم سرخ و با تست سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

کرپ مرغ پنیری ؛ لقمه دانش آموزی

گراتن بادمجان و مرغ ؛ غذای محبوب فرانسوی

جیب تاجر ؛ فینگرفود دلچسب و اشتهاآور (+ ویدئو)

خوراک زبان با سس قارچ و پوره سیب زمینی

ساندویچ فرانسیسکو چیست ؟

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه مرصع پلو آسان است. فقط کمی وقت گیر است و با کمی حوصله غذایی شیک و مجلسی آماده می‌کنید.

طرز تهیه مرصع پلو

مرصع پلو غذایی پر رنگ و لعاب و به اصطلاح شاهانه و مناسب سرو در مجالس است. مرصع کلمه ای عربی به معنی جواهر نشان است و چون این غذا رنگارنگ است، به آن مرصع پلو می‌گویند.

برای آشنایی با طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و فوت و فن های پخت آن، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • مرغ: 8 تکه
  • برنج: 5 پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • کشمش پلویی: 150 گرم
  • زرشک: 200 گرم
  • خلال بادام: 100 گرم
  • خلال پسته: 100 گرم
  • خلال نارنج: نصف پیمانه
  • هویج: یک عدد
  • شکر: 3 قاشق غذاخوری
  • دارچین: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری
  • گلاب: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده: یک قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • کره به میزان لازم
  • آبلیمو به میزان لازم
  • پودر سیر به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی به میزان لازم

طرز تهیه مرصع پلو

طرز تهیه مرغ مرصع پلو:

مرغ را از چند ساعت قبل مزه‌دار می‌کنیم.

برای این کار کره نرم شده، آبلیمو، نمک، فلفل، پودر سیر و نیمی از دارچین را با هم مخلوط کنید. مرغ را به این مواد آغشته کرده و در یخچال بگذارید. بقیه دارچین را هنگام پختن مرغ استفاده کنید.

پس از گذشت چند ساعت، مرغ مزه‌دار شده را سرخ کرده و کنار بگذارید.

پیاز را ریز رنده کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود. رب و ادویه های دلخواه را به آن بیفزایید و با هم تفت دهید.

مرغ سرخ شده را با رب و پیاز مخلوط کنید و مقداری آب روی آن بریزید تا بپزد و جا بیفتد. برای خوش عطر شدن می‌توانید یک عدد فلفل‌ دلمه‌ای درسته در قابلمه بیندازید و پس از پختن مرغ آن را بیرون بیاورید.

در انتهای پخت، گلاب، هل و مقداری زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید.

طرز تهیه مرصع پلو

طرز تهیه پلو و مواد تزیینی:

برنج را چند ساعت با آب و نمک خیس کنید. سپس آن را در قابلمه ای با آب در حال جوش بریزید و وقتی کمی نرم شد، آبکش کنید.

سپس برنج را دم کنید. وقتی برنج دم کشید و آماده شد، کمی روغن داغ روی آن دهید و کنار بگذارید.

مقداری از پلو را در ظرف بریزید و با زعفران دم کرده مخلوط کنید تا پلو زعفرانی آماده شود.

زرشک را پس از شستن با مقداری کره و شکر تفت دهید.

هویج را درشت رنده کنید. تلخی خلال نارنج را بگیرید. این دو را با مقدار کمی کره، شکر و نمک تفت دهید.

سپس کشمش و خلال پسته و بادام را با هویج و خلال نارنج تفت دهید و مقداری زعفران دم کرده بیفزایید.

پلو، تکه های مرغ و مواد تزیینی را لایه به لایه در دیس بکشید و در انتها با مواد تزیینی روی برنج را تزیین کنید.

اگر دوست دارید مرغ را در کنار پلو یا در ظرف جداگانه بچینید و سرو کنید.

طرز تهیه مرصع پلو

نکات قابل توجه طرز تهیه مرصع پلو :

برای تهیه مرغ می‌توانید در انتهای کار نصف پیمانه آب پرتقال و یک قاشق چای‌خوری پوست پرتقال رنده شده بریزید تا مرغ طعم پرتقالی بگیرد و معطر شود.

میزان استفاده از شکر به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن را کم و زیاد کنید.

برای تفت دادن زرشک و کشمش روغن یا کره نباید زیاد داغ باشد، چون آن را تیره و خشک می‌کند.

برای گرفتن تلخی پوست نارنج یا پرتقال، آن را در آب بجوشانید و آبکش کنید، سپس بلافاصله در آب سرد بریزید. این کار را سه مرتبه تکرار کنید.

همچنین بخوانید:

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

کباب چنجه با سس سیر(+ویدئو)

خورشت سیرابیج گیلانی

ته چین مرغ و قارچ ، تجربه جدید و خاص

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

املت فرانسوی یک صبحانه بسیار خوشمزه و مقوی است که طرز تهیه آسانی دارد.

املت فرانسوی

املت فرانسوی یکی از انواع املت و صبحانه ای کامل است. این املت از مواد مفیدی تهیه می‌شود و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد. پیشنهاد می‌شود یک روز بانشاط را با این املت آغاز کنید. برای آشنایی با طرز تهیه املت فرانسوی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • شیر: یک قاشق غذاخوری
  • پنیر خامه‌ای: یک قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی: یک عدد
  • تره خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • ریحان خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • ترخون خرد شده: نصف قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

املت فرانسوی

طرز تهیه:

تخم‌مرغ، شیر، نمک و فلفل را در کاسه‌ای بریزید و با چنگال یا همزن دستی بزنید. مراقب باشید زیاد هم نزنید، چون املت خراب می‌شود. نصف سبزی‌ ها را با مواد مخلوط کنید.

در ظرف دیگری پنیر خامه‌ای را هم بزنید تا نرم شود. گوجه‌فرنگی را نگینی خرد کرده و با آن مخلوط کنید و کنار بگذارید.

یک قاشق روغن در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. وقتی روغن داغ شد، تابه را بچرخانید تا روغن به کل کف و دیواره آن مالیده شود.

سپس مخلوط تخم‌مرغ را وسط تابه بریزید و تابه را تکان دهید تا تخم‌مرغ به دیواره‌ ها برسد.

املت فرانسوی

وقتی یک طرف تخم‌مرغ پخته شد و روی آن شروع به حباب زدن کرد، آن را به کمک لیسک برگردانید. مخلوط پنیر و گوجه را وسط تخم‌مرغ بریزید و به صورت یک خط عمودی پخش کنید. سپس یک طرف تخم‌مرغ را روی پنیر و گوجه تا کنید. با طرف دیگر هم همین کار را بکنید.

املت فرانسوی به همین راحتی آماده است. بقیه سبزیجات خرد شده را روی آن ریخته و با نان تست و آبمیوه طبیعی سرو کنید.

به جای گوجه‌فرنگی می‌توانید از رب استفاده کنید.

اگر تره، ریحان و ترخون تازه در دسترس نداشتید، می‌توانید از خشک شده این سبزی ها استفاده کنید.

در صورت تمایل مقداری پنیر پیتزا هنگام سرو روی آن بریزید.

همچنین بخوانید:

سوپ پیاز فرانسوی ؛ سوپ رژیمی

تارت راتاتویی ، غذای فرانسوی رژیمی

فرنچ تست ؛ صبحانه فرانسوی

گراتن سیب زمینی ؛ ساده و خوشمزه

صبحانه ای خاص با املت ایتالیایی فریتاتا

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

پخت سوپ جو قرمز بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند، به راحتی می‌توانند این سوپ خوشمزه را درست کنند.

سوپ جو قرمز

سوپ جو قرمز از محبوب ترین سوپ های رستورانی است که به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. البته این سوپ به دلیل وجود ویتامین ها و مواد معدنی، یک غذای کامل است. سوپ جو قرمز را می‌توانید در روزهای سرد برای خانواده به عنوان یک غذای دلچسب تهیه کنید.

مواد لازم:

  • پیاز: ۲ عدد
  • هویج: ۲ عدد
  • روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
  • سینه مرغ: یک عدد
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • جو پوست کنده: یک پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

سوپ جو قرمز

طرز تهیه:

جو پوست کنده را حدود 6 ساعت در مقداری آب خیس کنید. پس از گذشت این مدت آن را با چند لیوان آب در یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله بگذارید.

حرارت زیر جو باید ملایم باشد. توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار جو را هم بزنید تا ته نگیرد. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد روی حرارت بماند. وقتی لعاب انداخت، آن را از روی حرارت کنار بگذارید.

یکی از پیازها را ریز خرد کنید. آن را با یک قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود. دقت کنید مقدار روغن زیاد نباشد، چون باعث می‌شود سوپ چرب شود.

هویج ها را نگینی خرد یا درشت رنده کنید. آن را به پیاز افزوده و چند دقیقه تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه و فلفل بیفزایید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و هویج بروند.

سینه مرغ را با ۲ لیوان آب، یک پیاز و مقداری زردچوبه در یک قابلمه کوچک بریزید. آن را روی شعله بگذارید تا نیم‌پز شود. سپس آن را ریش ریش کرده و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.

سینه مرغ ریش ریش شده را با پیاز و هویج کمی تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

جو را با 4 لیوان آب به مواد افزوده و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

سوپ جو قرمز

جا افتادن سوپ:

پس از اینکه آب جوش آمد، حرارت را کم ‌کنید تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت ‌دهید تا خامی رب گرفته شود.

سپس آن را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید تا یکدست شود. بعد آن را به سوپ بیفزایید.

در ۱۵ دقیقه پایانی، نمک سوپ را اندازه و به مقدار دلخواه نمک و فلفل اضافه ‌کنید. پس از افزودن نمک، جعفری خرد شده را بریزید.

در قابلمه را ‌نبندید تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. می‌توانید کمی از جعفری برای تزیین روی سوپ نگه دارید.

پس از اینکه سوپ آماده شد، آن را در ظرف بریزید و با آبلیمو یا لیموترش تازه سرو کنید.

سوپ جو قرمز

لعاب انداختن سوپ جو

اگر سوپ جو آبکی بود و لعاب کافی نداشت، در زمان افزودن جو به قابلمه سوپ، مقدار کمی رشته سوپ خرد کرده و در قابلمه بریزید.

این ترفند باعث می‌شود سوپ لعاب خوبی بگیرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که مقدار خیلی کمی رشته بیفزایید، چون اضافه کردن رشته زیاد باعث می‌شود سوپ سفت و غلیظ شود.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

ترشی انبه از نوع بندر عباسی

کوفته بلغور ؛ گیاهی و رژیمی

آش تابستانی ماست و اسفناج

یتیمچه ؛ خوراک اصیل ایرانی

ترشی پیتزایی ؛ چاشنی سفره های مهمانی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

خورشت فسنجان یکی از اصیل ترین خورشت های ایرانی بسیار خوشمزه است که بیشتر در مهمانی ها و مجالس رسمی سرو می‌شود.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان یک خورشت شیک و مجلسی ایرانی است که در بیشتر مجالس و عروسی ها سرو می‌شود. این خورشت با رب انار و گردو طبخ شده و بسیار مفید و مغذی است. طبخ این خورشت در ظاهر ساده است، اما یک فسنجان عالی فوت و فن هایی دارد که به کار بردن آن ها در طعم و جا افتادن خورشت تأثیر گذار است.

برای آشنایی با راز و رمزهای یک فسنجان حرفه ای و جا افتاده، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • گردو: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق چای‌خوری
  • رب انار به میزان لازم
  • مرغ یا گوشت چرخ کرده به میزان لازم
  • شکر، نمک و فلفل به میزان لازم

خورشت فسنجان

طرز تهیه:

مغز گردو را با چرخ گوشت یا غذاساز چرخ کنید.

پیاز را ریز رنده کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید. کمی نمک و فلفل به آن افزوده و گردو را اضافه کنید.

گردو و پیاز را خوب با هم تفت دهید. مراقب باشید گردو نسوزد. وقتی گردو تغییر رنگ داد. حدود 8 لیوان آب در قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت کم ریز بجوشد و به روغن بیفتد.

هر ده دقیقه یک بار یک قاشق آب‌ سرد یا تکه کوچکی یخ به خورشت اضافه کنید تا بهتر به روغن بیفتد.

پس از حدود دو ساعت که گردو خوب پخته شد، رب انار را با مقداری شکر بیفزایید. سپس زعفران دم کرده را افزوده و چاشنی خورشت را بسنجید،  اگر خورشت ملس دوست دارید، مقدار کمی شکر و اگر شیرین دوست دارید، مقدار بیشتری شکر اضافه کنید.

اگر می‌خواهید خورشت را با مرغ درست کنید، مرغ را با پیاز و نمک بپزید و پس از پختن و صاف کردن آب آن، نیم ساعت آخر پخت در خورشت بریزید.

اگر هم می‌خواهید خورشت را با گوشت قلقلی درست کنید، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و کوفته ریزه درست کنید. سپس با روغن مایع در ‌تابه تفت دهید تا کوفته‌ ها آماده شوند. بعد در خورشت ریخته و نیم ساعت دیگر خورشت را با حرارت کم بگذارید تا مزه گوشت و خورشت مخلوط شود.

خورشت فسنجاننکات طلایی:

برای اینکه فسنجان خوش عطر شود، یک عدد سیب یا به یا گلابی را ریز رنده کرده و در خورشت بریزید.

خورشت آماده و جا افتاده را می‎توان بدون مرغ و گوشت در فریزر گذاشت و هنگام سرو با گوشت یا مرغ مصرف کرد.

خورشت باید ریز باید بجوشد و چند دقیقه یک ‌بار آن را هم زد تا ته نگیرد.

ریختن هر چند دقیقه یک ‌بار آب سرد یا یخ باعث روغن انداختن خورشت می‌شود.

برای کم کردن گرمی طبع گردو و لعاب انداختن فسنجان، می‌توانید کدوحلوایی را بپزید و در خورشت بریزید.

برای لعاب انداختن فسنجان، از هویج پخته و رنده شده هم می‌توان استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

خورشت ؛ محبوب ترین غذای ایرانی

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

خورشت پاییزی به و آلو

تجربه ای جدید با خورشت زرشک

طرز تهیه خورشت قارچ ؛ سریع و آسان

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کباب ترش یکی از کباب های ایرانی و متعلق به استان گیلان است.

کباب ترش?

کباب ترش یکی از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفدار گیلان است. در طرز تهیه این کباب هم مانند دیگر غذاهای محلی گیلانی، از سبزی مخصوص استفاده می‌شود. اگر طرفدار غذاهای ترش و ملس هستید، حتماً کباب ترش را امتحان کنید.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند یا گوساله: 500 گرم
  • رب انار 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد
  • سیر: 2 حبه
  • گردو: 100 گرم
  • روغن‌ زیتون یا روغن مایع: نصف لیوان
  • جعفری، گشنیز، مرزه، ترخون: 3 قاشق غذاخوری
  • چوچاق: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

کباب ترش?

طرز تهیه:

گوشت را به صورت تکه های درشت و یک اندازه برش می‌زنیم.

پیاز و سیر را ریز رنده کرده و آب آن را می‌گیریم.

در کاسه ای تکه های گوشت را با سیر و پیاز رنده شده مخلوط کرده، آن را کنار می‌گذاریم.

گردو را چرخ یا آسیاب می‌کنیم تا حالت پودری بگیرد.

چوچاق نوعی سبزی محلی شمالی است که بسیار خوش عطر و بو است. این سبزی را می‌توانید از عطاری ها تهیه کنید. سعی کنید حتماً از چوچاق استفاده کنید، چون روی طعم کباب ترش تأثیر زیادی دارد.

رب انار بهتر است ترش یا ملس باشد. رب انار شیرین مناسب کباب ترش نیست.

گردوی آسیاب شده، چوچاق، سبزیجات معطر، رب انار و فلفل را به گوشت می‌افزاییم. بهتر است نمک را پس از استراحت دادن به گوشت اضافه کنیم تا گوشت سفت نشود.

مواد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم. سپس مخلوط را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال می‌گذاریم تا گوشت مزه‌دار و به اصطلاح بیات شود.

پس از گذشت این زمان به گوشت نمک زده و آن ها را سیخ می‌کنیم.

زغال را آماده کرده و گوشت را کباب می‌کنیم. دقت کنید حرارت زیاد نباشد تا گوشت نسوزد و مغز پخت شود. علاوه بر این گوشت را چند بار زیر و رو کنید تا خوب و یکدست کباب شود. دقت کنید قبل از خشک شدن کباب، سیخ ها را از روی منقل بردارید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

ترش تره ، غذای خوش طعم شمالی

خورشت سیرابیج گیلانی

کال کباب گیلانی همان نازخاتون مازندرانی است ؟(+ویدئو)

مرغ ترش ، خورشت محبوب شمالی(+ویدئو)

ساطری پلو ؛ غذای محلی خراسانی

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

برای آشنایی با غذاهای فینگر فود و انواع آن، با مجله دلتا همراه باشید.

فینگر فود

فینگر فود ها غذاهای کوچکی هستند که معمولاً در تولد ها و مهمانی‌ ها برای پذیرایی به عنوان پیش غذا یا میان وعده سرو می‌شوند. درواقع فینگر فود هر غذایی است که بتوان آن را به شکل لقمه‌ای در اندازه کوچک درست کرد. همه ما اسم فینگرفود را شنیده‌ یا در مهمانی ها، عروسی ها و مجالس مختلف دیده‌ایم. فینگر فود در واقع به معنی غذای انگشتی است و به این دلیل فینگر فود نامگذاری شده است که می‌توان آن را به راحتی با دست خورد. چون خوردن فینگرفودها راحت است، طرفداران زیادی دارند و به صورت سرد یا گرم در انواع مهمانی ها، جشن های تولد، مراسم و ایونت های رسمی و غیررسمی سرو می‌شوند.

عده ای فکر می‎کنند فینگر فود غذایی جدید است، ولی اینطور نیست. فینگر فود قبلاً در ایران به صورت نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گوجه، انواع کوکو ها و …. وجود داشت که امروزه به صورت فینگر فود سرو می‌شوند. رول سوسیس، سوسیس سیخی، قطعات کوچک گوشت، سمبوسه، سیخ پنیر و زیتون، نان پیتا، ساندویچ پیتزا، انواع بورک، انواع رول کالباس و… از انواع فینگر فودها هستند. برای آشنایی با انواع فینگر فود با مجله دلتا همراه باشید.

فینگر فود

انواع فینگر فود

تنوع فینگر فودها به قدری است که رده بندی آن ها مشکل است. یکی از متداول ترین دسته بندی ها به شکل زیر است:

فینگر فودهای گرم مانند کباب مغولی، کنتاکی، اسپایسی تایلندی و …

فینگر فودهای سرد که در یخچال نگهداری می‌شوند، مانند تارت الویه، انواع کاناپه، انواع رول و …

فینگر فودهای دریایی مانند انواع سوشی، ماهی، میگو و …

کاناپه چیست ؟

مردم فرانسه از کلمه canapé به جای فینگر فود استفاده می‎کنند. کاناپه یعنی جایی برای استراحت. کاناپه معمولاً یک قطعه نان تست یا سرخ شده است که روی آن با مواد مختلف پر شده است. در واقع کاناپه یعنی غذایی که روی نان استراحت می‎کند! با گذشت زمان کاناپه، واژه ای شد که به غذاهای کوچک که در مهمانی ها سرو می‌شد،اختصاص یافت.

فینگر فود

غذای خیابانی

در برخی از کشورها به فینگر فودها غذای خیابانی هم گفته می‌شود. غذاهای خیابانی غذاهای آماده‌ای هستند که در خیابان سرو می‌شوند. این غذا ها را که معمولاً با دست می‎خورند، انواع گوناگونی دارد. فینگر فودهای سرد معمولاً در ایستگاه‌ های مترو و فینگر فودهای گرم در بازارچه‌ ها فروخته می شوند.

فینگر فود در کشورهای غربی

در کشورهای غربی فینگرفود به عنوان پیش غذا در عروسی ها، جشن ها، تولدها و نامزدی ها سرو می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. در این کشورها، فینگرفود پس از آماده شدن در سینی‌های بزرگ قرار می‎گیرد. با گذشت زمان فینگر فودها در کشورهای غربی جایگاه ویژه ای پیدا کردند، تا جایی که به عنوان غذای اصلی هم سرو می‌شوند.

فینگر فود در کشورهای آسیایی

در تمام کشورهای آسیایی از زمان های قدیم فینگر فودها با نام های مختلف بوده اند.

غذاهایی مانند انواع کوکو، انواع کتلت، بادمجان شکم پر، لقمه های الویه، حمص، انواع سوشی، کباب انگشتی و … از فینگر فودهای آسیایی هستند.

فینگر فود

فینگر فود در ایران

در ایران هم غذاهای انگشتی مختلفی مانند نان و پنیر و سبزی، دلمه برگ مو، انواع کوکو و کتلت، انواع خوراک روی نان های کوچک یا به صورت رول شده، انواع پلوی مخلوط به صورت مافین و … از گذشته بوده است. البته به تدریج فینگر فودهای اروپایی و آمریکایی جای خود را در بین ایرانیان باز کرده و مردم دوست دارند در مهمانی ها و مراسم خود بیشتر از این نوع غذاها استفاده کنند.

سخن آخر

فینگر فودها به دلیل دارا بودن ویژگی های مثبت، هرروز در مهمانی ها و منوهای غذایی جایگاه بهتری پیدا می‌کنند. این نوع غذا بهترین گزینه برای مهمانی های دوستانه و جشن های تولد است. همچنین فینگر فودها انتخاب مناسبی برای مهمانی های مجلل مانند عروسی، نامزدی، مراسم رسمی و مهمانی درمهد کودک است.

فینگر فود

همچنین بخوانید:

طرز تهیه چند نوع اسموتی موز

فلافل خانگی ، ساده و دلپذیر

سالاد سیب زمینی ، لذیذ و ساده

دورهمی دوستانه با سمبوسه مرغ

تهیه نان سیر در 30 دقیقه

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

شیر برنج یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین دسرهای ایرانی است که مصرف آن برای تمام گروه های سنی توصیه می‌شود.

شیر برنج

شیر برنج که از سنتی ترین دسرهای ایرانی است، طرز تهیه آسانی دارد. شیر برنج را در فصل های پاییز و زمستان به عنوان صبحانه و میان وعده هم مصرف می‌کنند. این دسر خوشمزه و پرخاصیت، غذایی مفید برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان شناخته شده و مصرف آن برای سرما خوردگی نیز بسیار مناسب است.

مواد لازم:

  • هل آسیاب شده: نصف قاشق مرباخوری
  • شکر: 2 پیمانه در صورت تمایل
  • خلال پسته: 2 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: یک قاشق غذاخوری
  • شیر: چهار و نیم لیتر
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • برنج: یک پیمانه
  • گلاب به میزان لازم در صورت تمایل

شیر برنج

طرز تهیه:

برنج را بشویید و با یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک، یک تا دو ساعت خیس کنید. پس از این مدت، آب روی برنج را خالی کرده و شیر را به آن بیفزایید. مخلوط برنج و شیر را روی حرارت ملایم بپزید و در صورت تمایل مقداری گلاب اضافه کنید. پس از اینکه برنج کاملاً پخت و له شد، خلال بادام، هل آسیاب شده و شکر را به آن افزوده و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند. وقتی شیربرنج کاملاً جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس آن را در ظرف بکشید و با خلال پسته تزیین کنید.

در صورت تمایل می‌توانید هنگام سرو روی آن مربای آلبالو بریزید.

شیر برنج

نکات قابل توجه:

بهتر است خلال بادام و پسته را از شب قبل در شکر و گلاب خیس کنید.

اگر شیربرنج را برای دسر می‌خواهید، آن را غلیظ کنید و بگذارید آب آن کاملاً جمع شود، سپس در یخچال بگذارید.

حتماً برای تهیه شیر برنج از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.

برخی شیر برنج را با شکر سرو می‌کنند که در این صورت نباید به آن نمک زد.

اگر مایل هستید شیر برنج زعفرانی داشته باشید، موقع افزودن گلاب و شکر، مقداری زعفران دم‌کرده هم اضافه کنید.

در صورت تمایل می‌توانید یک پیمانه از شیر کم کرده و یک پیمانه خامه جایگزین آن کنید.

اگر مایل با استفاده از شکر نیستید، مقداری نبات در آب جوش حل کرده و آن را جایگزین شکر کنید.

بهتر است زمانی که شیر را به برنج اضافه می‌کنید، یک یا دو عدد چوب دارچین در قابلمه بیندازید. این کار  عطر مطلوبی به دسر می‌دهد.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.

همچنین بخوانید:

رازهای طلایی شدن حلوای مجلسی

فالوده ؛ یادآور حال و هوای خوش شیرازہ(+ویدئو)

املت جانانه به شیوه قهوه خانه ای

چند صبحانه مفید برای دانش آموزان

شیرینی نارگیلی ؛ محبوب همگان(+ویدئو)

  • maryam souri