مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

۷۰ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مرغ ترش از خوش‌مزه‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که به‌خصوص در مناطق شمالی کشور بسیار محبوب است.

مرغ ترش

  

مرغ ترش از غذاهای محلی شمالی و نوعی خورشت است. تهیۀ این غذا در گیلان و مازندران کمی متفاوت است. مازندرانی‌ها معمولاً مرغ ترش را به‌صورت کبابی درست می‌کنند. در این مطلب با طرز تهیۀ مرغ ترش رشتی آشنا می‌شوید.

مواد لازم:

  • مرغ: یک کیلو
  • سیر: ۴ حبه
  • پیاز: ۲ عدد
  • فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • لپه: ۲۰۰ گرم
  • گشنیز، جعفری و تره: یک کیلوگرم
  • نعناع تازه: ۳ شاخه

طرز تهیه:

مرغ ترش

برای درست کردن مرغ ترش ترکیب دقیق سبزی مهم است.

سبزی‌ها را بشویید و ساطوری خرد کنید. سپس آن را جداگانه سرخ کنید.

مرغ را بشویید و به قطعات دل‌خواه تقسیم کنید.

لپه‌ را هم جداگانه بپزید و آب آن را دور بریزید.

پیازها را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. کمی زردچوبه به پیاز سرخ شده افزوده و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.

تکه‌های مرغ و لپه را اضافه کرده و با  پیاز سرخ شده تفت دهید. سیر را جداگانه رنده و سرخ کنید. سپس آن را به مواد  داخل قابلمه بیفزایید.

وقتی مرغ‌ها کمی سرخ شدند، سبزی را بیفزایید.

مقداری آب جوش در قابلمه بریزید. کمی  حرارت را زیاد کنید تا خورشت به قل خوردن بیفتد. سپس حرارت را کم کنید تا  خورشت خوب بپزد و جا بیفتد.

برای چاشنی مرغ ترش می‌توانید یک ساعت مانده به پایان پخت، لیمو عمانی یا دو قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید.

افزودن گردو به این غذا اختیاری است. اگر  می‌خواهید گردو اضافه کنید، آن‌ را ریز خرد کرده و با پیاز تفت دهید تا به  روغن بیفتد. گیلانی‌های قدیمی یک یا دو عدد تخم‌مرغ را هم می‌زدند و در ۱۵  دقیقۀ پایانی پخت به خورشت اضافه می‌کردند. البته افزودن تخم‌مرغ هم کاملاً  اختیاری است.

این غذا را می‌توانید با کتۀ ساده یا زعفرانی در کنار مخلفات محلی سرو کنید.

 

 

 

همچنین بخوانید:

کال کباب گیلانی همان نازخاتون مازندرانی است ؟(+ویدئو) 

میرزاقاسمی ، طعم اصیل شمالی 

خورشت سیرابیج گیلانی 

طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی(+ویدئو) 

 بازار روز رشت؛ نمی‌توان عاشقش نشد! (+ ویدئو) 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

املت گوجه‌فرنگی از غذاهای ساده،  خوش‌مزه و بسیار محبوب ایرانی است که برای تمام وعده‌های غذایی در طول  شبانه‌روز مناسب و پرطرفدار است. 

املت

  

بسیاری از افراد تصور می‌کنند املت گوجه‌فرنگی یک غذای ساده و دم دستی است که مبتدی‌ترین افراد در آشپزی هم می‌توانند آن  را درست کنند. اما واقعیت چیز دیگری است. اگر می‌خواهید یک املت  گوجه‌فرنگی حرفه‌ای و خوش‌مزه با طعم املت‌های قهوه‌خانه‌ای و کافه‌های  قدیمی و مشهور درست کنید، باید فوت و فن‌های درست کردن املت حرفه‌ای را بلد  باشید.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: ۴ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۸ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • شنبلیلۀ تازه:  یک قاشق غذاخوری
  • آویشن: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل و زدرچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

املت

برای تهیۀ یک املت گوجه‌فرنگی حرفه‌ای  حتماً باید گوجه‌فرنگی‌ها را پس از شستن بلانچ کنید. برای این کار پس از  جوش آوردن آب در یک قابلمه، گوجه‌فرنگی‌ها را 2 تا 3 دقیقه در آب جوش  بگذارید. سپس بلافاصله آن‌ها را در یک کاسه یخ بگذارید تا پوست آن‌ها به  راحتی کنده شود.

برای درست کردن یک املت گوجه‌فرنگی حرفه‌ای، به‌هیچ‌وجه نباید گوجه‌فرنگی با پوست باشد. پس از پوست گرفتن، گوجه‌فرنگی‌ها را ریز و نگینی خرد کنید.

گوجه‌فرنگی‌ها را در یک تابۀ بزرگ و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب گوجه‌فرنگی گرفته و نرم شود.

از همان ابتدای پخت گوجه‌ها، شنبلیله را  بیفزایید تا مزۀ خامی آن گرفته شود. در حین پختن گوجه‌فرنگی و شنبلیله،  مرتب آن‌ها را هم بزنید تا ته نگیرد.

کمی مانده به تمام شدن آب گوجه‌فرنگی، زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد گوجه‌فرنگی و شنبلیله برود.

وقتی آب گوجه‌فرنگی کاملاً کشیده شد، کره را بیفزایید. سپس تخم‌مرغ‌ها را در تابه بشکنید.

بلافاصله پس از افزودن تخم‌مرغ شروع به هم  زدن نکنید. چند ثانیه صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها کمی خودشان را بگیرند. سپس  شروع به هم زدن کنید.

در این مرحله نمک بیفزایید و پس از سرخ شدن تخم‌مرغ‌ها، روی املت کمی فلفل سیاه و آویشن بپاشید.

نکات طلایی:

املت

اگر طعم پیاز داغ را در املت می‌پسندید، پس از کشیده شدن آب گوجه‌فرنگی مقداری پیاز داغ به آن اضافه کنید.

برای درست کردن یک املت گوجه‌فرنگی حرفه‌ای و خوش‌مزه بهتر است به املت رب‌ نزنید.

اگر فرصت بلانچ کردن گوجه‌فرنگی‌ها را ندارید، آن‌ها را رنده یا در مخلوط‌کن پوره کنید.

اگر دوست دارید تخم‌مرغ‌ها در املت به‌صورت درسته باشند، به‌جای هم زدن، در تابه را بگذارید.

اگر احساس کردید به مقدار بیشتری کره یا روغن نیاز دارید، قبل از افزودن تخم‌مرغ‌ها در تابه بریزید.

اگر می‌خواهید تخم‌مرغ‌ها را در املت هم بزنید، به‌هیچ‌وجه در تابه را نبندید.

 

همچنین بخوانید:

بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی 

شیشلیک ؛ کبابی متفاوت و لذیذ(+ویدئو) 

کوفته بلغور ؛ گیاهی و رژیمی 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

شیرینی کشمشی یکی از شیرینی‌های ایرانی پرطرفدار و خوش‌مزه است که به دو صورت نرم و خشک تهیه می‌شود. 

  

شیرینی کشمشی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بیشتر افراد آن را دوست دارند. شیرینی کشمشی به‌راحتی در منزل تهیه می‌شود و گزینۀ مناسبی برای دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه همراه با صرف چای و نوشیدنی است.

مواد لازم:

  • آرد: یک لیوان
  • کره: 100 گرم
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • پودر قند: دوسوم لیوان
  • کشمش پلویی: یک‌چهارم لیوان
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

شیرینی کشمشی

کره را از یخچال بیرون می‌آوریم تا با دمای محیط نرم شود.

سپس آن را در یک کاسۀ بزرگ ریخته، پودر قند و وانیل را به آن افزوده و با همزن خوب هم می‌زنیم تا مخلوط یکدست و کرم رنگ شود.

تخم‌مرغ را به مایه افزوده، دوباره با همزن خوب می‌زنیم تا تخم‌مرغ با مایه یکدست شود.

آرد را هم کم‌کم در مایه ریخته و مخلوط می‌کنیم.

کشمش را حدود ۳۰ دقیقه در آبخیس می‌کنیم تا نرم شود و بعد آبکش می‌کنیم. سپس آن را به مایۀ شیرینی می‌افزاییم.

دوباره مواد را مخلوط می‌کنیم تا منسجم شوند.

فر را از قبل روشن می‌کنیم تا گرم شود.

کف سینی فر کاغذ روغنی می‌گذاریم. مایۀ شیرینی را در قیف ریخته و به اندازۀ یک گردو از مایه روی کاغذ روغنی می‌ریزیم.

دقت کنید شیرینی‌ها از هم فاصله داشته باشند، چون مایه پس از پخت پهن می‌شود و نیاز به جا دارد.

پس از اینکه سینی از مایۀ شیرینی پر شد،  آن را در فر می‌گذاریم تا شیرینی‌ها پخته شوند. برای پخته شدن شیرینی کشمشی  حدود 10 تا 15 دقیقه زمان لازم است.

برای اینکه مطمئن شویم شیرینی‌ها پخته‌اند، لبه‌های آن‌ها را نگاه می‌کنیم. اگر طلایی شده بودند، شیرینی‌ها آماده‌اند.

سینی را از فر بیرون می‌آوریم و صبر می‌کنیم تا شیرینی‌ها کمی خنک شوند. سپس از روی کاغذ روغنی آرام جدا کرده و در ظرف سرو می‌چینیم.

شیرینی کشمشی به دلیل مواد مغذی و مفیدی که دارد، همراه با شیر میان‌وعده‌ای مناسب برای کودکان است.

 

همچنین بخوانید:

صبحانه ای مقوی با نان موز 

شیرینی گردویی ؛ مطبوع و مطلوب 

عصرانه ای دلچسب با کیک ماست 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

خوراک زبان با سس قارچ یکی از خوش‌مزه‌ترین و لذیذترین غذاهای گوشتی است که طرز تهیۀ ساده و آسانی دارد. 

خوراک زبان

  

خوراک زبان را به شیوه‌های گوناگونی طبخ می‌کنند. یکی از بهترین روش‌های درست کردن  این خوراک، با سس قارچ است و طعم آن بهتر می‌شود وقتی که در کنار آن پورۀ  سیب‌زمینی هم سرو شود. پس دست‌به‌کار شوید و این غذای شیک و لذیذ را آماده  کنید.

مواد لازم:

  • زبان گوساله: یک عدد
  • برگ بو: ۲ عدد
  • چوب دارچین: یک عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز: یک عدد
  • فلفل سیاه: یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سفید: یک قاشق چای‌خوری

مواد لازم سس قارچ:

  • کره: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • قارچ: ۲۵۰ گرم
  • سیر: یک حبه
  • آب گوشت یا آب مرغ: ۲ فنجان
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک به میزان لازم
  • آرد ذرت: یک قاشق مرباخوری در صورت تمایل

طرز تهیه:

خوراک زبان

زبان گوساله را خوب بشویید تا حالت لزجی  آن از بین برود. سپس آن را در یک قابلمۀ بزرگ بگذارید و مقداری آب روی آن  بریزید. آب باید قدری باشد که روی زبان را بپوشاند.

وقتی آب به جوش آمد، کف روی زبان را با قاشق بردارید و حرارت را کم کنید.

برگ بو، سیر، پیاز، چوب دارچین، پودر فلفل سیاه و پودر فلفل سفید را در قابلمه بریزید

حدود ۳ تا 4 ساعت زمان برای پختن زبان لازم است. پس از 2 ساعت زبان را زیرورو کنید تا سمت دیگر زبان هم خوب بپزد.

بعد از پختن کامل زبان، بگذارید سرد شود تا بتوانید پوست آن را راحت جدا کنید.

زبان پخته شده و پوست کنده را روی تخته گوشت بگذارید و به اندازه‌های دل‌خواه برش بزنید.

برای درست کردن سس قارچ،  کره را در یک تابۀ گود گرم کنید. پیاز را خلالی خرد کرده و در کره تفت  دهید. وقتی پیاز سرخ و کاراملی شد، یک حبه سیر له شده را به آن افزوده و  کمی تفت دهید. سپس قارچ‌های خرد شده را اضافه کنید. قارچ و پیاز را خوب تفت  دهید تا قارچ‌ها سبک و نرم شوند.

سپس آب گوشت یا آب مرغ، فلفل سیاه و نمک  را بیفزایید. کمی هم بزنید و برش‌های زبان را اضافه کنید. تمام برش‌های  زبان باید به سس قارچ آغشته شوند. حرارت را کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه زمان  بدهید تا سس قارچ به خورد زبان برود.

اگر دوست دارید سس قارچ غلیظ‌تر شود، قبل  از افزودن برش‌های زبان، یک قاشق مرباخوری آرد ذرت در مواد سس ریخته و ۵  دقیقه هم بزنید تا غلظت سس به مقدار دل‌خواه برسد.

برای تهیۀ پورۀ سیب‌زمینی، ۳ عدد سیب‌زمینی‌ بپزید. پوست آن‌ها را بگیرید و رندۀ ریز کنید. به مقدار دل‌خواه به آن کره افزوده و خوب هم بزنید.

ادویۀ مورد نیاز برای پورۀ سیب‌زمینی،  نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر گشنیز است. بعد از هم زدن سیب‌زمینی با  کره و ادویه، یک پیمانه شیر بیفزایید و مرتب هم بزنید تا پوره صاف و یکدست  شود.

نکات:

خوراک زبان

در صورت تمایل می‌توانید به سس قارچ کمی خامۀ صبحانه اضافه کنید که در این صورت خوراک زبان لذیذتر و چرب‌تر می‌شود.

افزودن سیر به سس قارچ اختیاری است.

می‌توانید زبان پخته شده را ریش‌ریش کرده، کمی در کره یا روغن تفت دهید و با آن ساندویچ زبان درست کنید.

 

همچنین بخوانید:

گراتن بادمجان و مرغ ؛ غذای محبوب فرانسوی 

ماکارونی در فر ؛ مگه داریم؟! 

استیک مرغ با سس مایونز لیمویی 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

نان موز یکی از نان‌های پر استفاده و محبوب آمریکایی است که معمولاً به‌عنوان صبحانه یا اسنک مصرف می‌شود.

نان

  

نان موز به‌ سبب موادی که دارد، باب  طبع ما ایرانی‌ها است و البته برای ما بیشتر در دسته‌بندی کیک‌ها قرار  می‌گیرد. پیشنهاد می‌شود حتماً این نان خوش‌مزه را درست کنید و از طعم آن  لذت ببرید. این نان هم گرم و هم سرد سرو می‌شود. البته سرد شدۀ نان موز خیلی خوش‌مزه‌تر است، چون طعم و بوی موز لطیف‌تر شده است.

مواد لازم:

  • موز رسیده: ۲ عدد
  • آرد سفید: یک پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • کره: یک‌چهارم پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: نصف قاشق مرباخوری
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

نان

فر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.

آرد، بیکینگ‌پودر، نمک و وانیل را با هم مخلوط کنید.

کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد. سپس به آن شکر افزوده و با همزن برقی بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.

در کاسه‌ای دیگر تخم‌مرغ را با چنگال بزنید تا از لختی دربیاید.

سپس تخم‌مرغ هم‌زده را به مخلوط شکر و کره افزوده و با همزن بزنید تا مایۀ نان یکدست شود.

موزها را پوست بگیرید و در کاسه‌ای با چنگال پوره کنید.

پورۀ موز را به مواد بیفزایید و با قاشق یا لیسک هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

مایه را به مخلوط ٖآرد اضافه کرده و با قاشق فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. دقت کنید که زیاد هم نزنید، چون باعث سقت شدن نان می‌شود.

کف یک قالب مستطیلی را چرب کرده و در آن  کاغذ روغنی بیندازید. البته از هر قالبی به شکل دل‌خواه می‌توانید استفاده  کنید و لزوماً نباید مستطیلی باشد.

مایۀ آماده شده را در قالب ریخته و سطح آن را صاف کنید.

قالب را حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر گرم  شده بگذارید تا نان پف کند و کامل بپزد. در آخر می‌توانید برای کمتر از ۵  دقیقه، گریل را روشن کنید تا سطح نان برشته و طلایی شود.

در صورت تمایل می‌توانید خرما یا گردو در مایۀ این نان بریزید.

 

همچنین بخوانید:

دورهمی خانوادگی با چای و شیرینی کشمشی 

شیرینی گردویی ؛ مطبوع و مطلوب 

عصرانه ای دلچسب با کیک ماست 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

خورشت تره‌‌کردی غذایی سبک و خوش‌طعم  است که می‌توانید آن را به‌راحتی آماده کنید. همان‌طور که از نام این غذا  پیدا است، تره بخش اصلی آن را تشکیل می‌دهد.

خورشت

  

ایران سرزمینی با تنوع بالای  آب‌وهوایی و جغرافیایی است که همین امر باعث گستردگی غذاها و خوراکی‌ها شده  است. در استان‌های غربی به‌خصوص استان کردستان و کرمانشاه، با توجه به در  دسترس بودن گیاهان و سبزیجات مختلف، غذاهای متنوع و خوش‌مزه ای با آن‌ها  تهیه می‌شود که معمولاً طبخ ساده‌ای دارند. خورشت تره‌کردی یکی از این غذاها است.

مواد لازم:

  • تره: یک کیلو
  • پیاز: یک عدد
  • لوبیا سفید: ۲۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی: یک عدد
  • گوشت خورشتی: نیم کیلو
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • پودر لیمو به میزان لازم

طرز تهیه:

لوبیا سفید را از شب قبل خیس و 3 با آب آن را عوض کنید. این کار باعث می‌شود نفخ لوبیا گرفته شود.

پیاز را بنا به سلیقه، خلالی یا نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

گوشت را به پیاز افزوده و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

سپس لوبیا سفید خیس خورده را با یک لیوان آب به مواد بیفزایید و بگذارید خورشت با حرارت ملایم بپزد.

تره را خوب شسته و خرد کنید. سپس در تابه‌ای تره را با مقداری روغن حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید.

وقتی گوشت و لوبیا پخته شدند، تره‌های تفت داده شده را به آنها اضافه کنید.

پس از ۵ دقیقه، یک قاشق رب گوجه‌فرنگی را با نمک و فلفل در خورشت بریزید.

در اواخر پخت خورشت، پودر لیمو اضافه کنید. این کار باعث ترش‌تر شدن غذا می‌شود و طعم بهتری به آن می‌دهد.

در آخر می‌توانید سیب‌زمینی را با روغن سرخ کرده و خورشت را با آن تزیین کنید.

نکات:

اگر می‌خواهید خورشت ترش‌تر باشد، می‌توانید از آب‌لیمو یا آب‌غوره استفاده کنید.

می‌توانید به‌جای پودر لیمو، از لیموعمانی استفاده کنید.

در این خورشت می‌توان از زرشک هم استفاده  کرد. دقت داشته باشید که زرشک را در آخر به غذا بیفزایید. چون زرشک پس از  چند دقیقه له می‌شود و ظاهر غذا را خراب می‌کند.

ویدئوی تهیه خورشت تره کردی:

 

 

همچنین بخوانید:

خورشت خلال کرمانشاهی 

کباب چنجه ، ترد و آبدار 

خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

کیک یزدی یکی از کیک‌های سنتی ایرانی است و همان‌طور که از نامش پیدا است، اصالت آن متعلق به شهر یزد است.

کیک یزدی

  

کیک یزدی یا شیرینی یزدی بسیار محبوب و پرطرفدار است و با انواع نوشیدنی، به‌خصوص  چای مصرف می‌شود. این شیرینی خوش‌مزه مطلوب همۀ اعضای خانواده است و  به‌راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.

مواد لازم:

  • آرد: یک و نیم لیوان
  • شکر: دوسوم لیوان
  • شیر: نصف لیوان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • روغن مایع: دوسوم لیوان
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: یک‌چهارم قاشق مرباخوری
  • بیکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه:

کیک یزدی

شیر را در شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا جوش بیاید. سپس آن را کنار می‌گذاریم تا خنک شود.

فر را روشن کرده و سینی آن را بیرون می‌آوریم تا گرم شود.

تخم‌مرغ‌ها را جداگانه در ظرفی می‌شکنیم و اگر سالم بودند، در کاسه‌ای بزرگ ریخته و با همزن می‌زنیم تا یکدست شود.

درحین هم زدن تخم‌مرغ، شکر را کم‌کم افزوده و هم می‌زنیم تا مایه کرم رنگ شود.

سپس شیر خنک شده را با روغن مایع و گلاب به مواد اضافه کرده و با همزن مواد را مخلوط می‌کنیم.

آرد را هم به‌آرامی به مایه می‌افزاییم و با همزن خوب هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشده و مایه یکدست و منسجم شود.

پس از افزودن آرد، زعفران را با  بیکینگ‌پودر و پودر هل در مایه ریخته و دوباره هم می‌زنیم تا مواد به خورد  هم بروند و مایه یکدست شود.

قالب‌های کیک را در سینی فر می‌چینیم.

دوسوم حجم قالب‌ها را از مایۀ کیک پر می‌کنیم. چون پس از پخت، کیک‌ها پف می‌کنند، نیاز به فضای خالی دارند.

سینی را در فر می‌گذاریم تا پس از ۱۵ دقیقه کیک‌ها طلایی و پخته شوند.

اگر اطراف کیک‌ها پف کرده و پخته بود، ولی  وسط آن‌ها پف نکرده بود، یا مایۀ کیک پس از آماده شدن زمان زیادی بیرون  مانده تا در فر گذاشته شود یا اینکه در فر را چند مرتبه باز و بسته  کرده‌اید.

پس به این نکات حتماً دقت کنید تا کیک یزدی خوبی داشته باشید.

 

 

 

همچنین بخوانید:

پای هلو ؛ دلچسب تابستانی 

شیرینی گردویی ؛ مطبوع و مطلوب 

عصرانه ای دلچسب با کیک ماست 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰
سیب زمینی تنوری با پنیر خامه ای و پیازچه

با سیب‌‌زمینی همه‌جور غذایی می‌توان  درست کرد؛ از ترکیب آن با سایر مواد غذایی و انواع خوراک گرفته تا تهیۀ آن  به شکل کبابی، سرخ کرده و تنوری.

سیب‌زمینی

  

سیب‌زمینی یکی از خوش‌مزه‌ترین و  مفیدترین مواد غذایی موجود در طبیعت است. خاصیت سیرکنندگی فوق‌العاده و  قیمت مناسب آن در همه جای دنیا، سیب‌زمینی را به یک غذای محبوب جهانی تبدیل  کرده است. کافی است کمی وقت بگذارید تا سیب‌ زمینی‌ها حسابی تنوری شوند و  یک غذای ساده و مقوی با سیب‌زمینی تنوری و پنیر خامه‌ای و پیازچه آماده کنید.

مواد لازم:

  • سیب‌زمینی بزرگ: ۴ عدد
  • پنیر خامه‌ای: یک بسته
  • پیازچۀ خرد شده: یک پیمانه
  • کره: ۳ قاشق غذاخوری
  • پنیر پارمزان رنده شده: نصف پیمانه
  • خامۀ ترش: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • فلفل پاپریکا به میزان لازم
  • تخم‌مرغ: یک عدد

درضمن هر مادۀ دیگری را که دوست دارید، از کلم بروکلی گرفته تا بیکن گوساله، می‌توانید به این غذای خوش‌مزه اضافه کنید.

طرز تهیه:

سیب‌زمینی

فر را از قبل گرم کنید.

سیب‌ زمینی‌ها را بشویید و پوست‌ آن‌ها را خوب تمیز کنید.

برای درست کردن این غذای مقوی و خوش‌مزه باید سطح سیب‌ زمینی‌ را به روغن زیتون آغشته کنید. سپس آن‌ها را یک ساعت در فر بگذارید تا خوب  پخته و تنوری شوند. پس از یک ساعت سیب‌ زمینی‌ها را از فر بیرون بیاورید.  وقتی سرد شدند، آن‌ها را از وسط و به‌صورت طولی به دو قسمت مساوی تقسیم و  داخل سیب‌ زمینی‌ها را به آرامی خالی کنید.

پنیر خامه‌ای، پیازچۀ خرد شده، کره، پنیر  پارمزان رنده شده و خامۀ ترش را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا مایه یکدست  شود. یک عدد تخم‌مرغ را هم پس از هم زدن با نمک و فلفل به مایه بیفزایید.

مایۀ پنیری را داخل سیب‌ زمینی ریخته و روی آن مقداری پنیر پارمزان، پیازچه و فلفل پاپریکا بگذارید.

سیب‌ زمینی‌های پر شده را در فر گذاشته و  وقتی روی آن‌ها طلایی و پنیر آب شد، از فربیرون بیاورید و گرم سرو کنید.  این غذای خوش‌مزه با سیب‌زمینی را می‌توانید با نان یا بدون نان میل کنید.

 

همچنین بخوانید:

فینگرفود ها ، زینت بخش مجالس و مهمانی ها 

خوراک لوبیا سفید و سبزیجات با نیمرو 

کراکت سیب زمینی 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

بهترین سس برای سرو کردن کنار جوجه چینی، سس تارتار است. اگر سس تارتار را نمی‌پسندید، می‌توانید جوجه چینی را با سس کچاپ میل کنید.

جوجه چینی

  

جوجه چینی یکی از غذاهای محبوب و آسان برای مهمانی و دورهمی است. این غذا خیلی زود آماده می‌شود، فقط کمی حوصله می‌خواهد. برای تهیۀ جوجه چینی به فیلۀ سینۀ مرغ نیاز دارید.

مواد لازم:

  • فیلۀ مرغ: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • لیموترش: یک عدد
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم

مواد لازم خمیر بنیه:

  • آرد سفید: ۱ لیوان
  • دلستر ساده: نصف لیوان
  • بیکینگ‌پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل و پودر سیر به میزان لازم

طرز تهیه:

جوجه چینی

اگر فیلۀ مرغ ندارید، سینۀ مرغ را به صورت فیله برش بزنید.

فیله‌های مرغ را با آب لیمو‌ترش، نمک، پیاز حلقه شده و زعفران مخلوط کرده و حدود دو ساعت در یخچال نگه دارید.

در یک ظرف آرد سفید و دلستر را با هم  مخلوط کنید و مقداری نمک، فلفل و پودر سیر به آن بیفزایید. سپس بیکینگ‌پودر  را به مواد افزوده و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.

در یک تابۀ گود روغن را داغ کنید.  فیله‌های مرغ مزه‌دار شده را در خمیر بنیه بغلتانید و در روغن بیندازید. پس  از اینکه دو طرف فیله‌ها روی شعله ملایم سرخ و طلایی شد، آن‌ها را روی یک  دستمال حوله‌ای تمیز یا کاغذ روغن‌گیر بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود.

مواد لازم سس تارتار:

  • خیارشور: ۴ عدد
  • لیمو‌ترش: یک عدد
  • سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
  • سس کچاپ: یک قاشق چای‌خوری
  • جعفری به میزان لازم
  • پودر پیاز، پودر سیر، آویشن و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه سس تارتار:

خیارشورها را رنده کنید. آب لیموترش  رابگیرید و جعفری را ساطوری کنید. تمام مواد را با هم مخلوط کرده و حدود یک  ساعت در یخچال بگذارید تا به خورد هم بروند. می‌توانید به جای پودر پیاز،  از پیاز تازه و خیلی ریز خرد شده هم استفاده کنید.

نکات قابل توجه:

جوجه چینی

زمان لازم برای مغز پخت شدن فیله‌ها بستگی  به اندازه و قطر فیله‌ها دارد. برای سریع‌تر آماده شده جوجه چینی و مغز  پخت شدن فیله‌ها بهتر است آن‌ها را به قطر ۲ سانت برش بزنید.

زمانی که می‌خواهید فیلۀ آغشته به خمیر بنیه را در روغن بیندازید، بهتر است کمی آن را تکان دهید تا خمیر اضافی آن جدا شود .

خمیر بنیه باید حدود ۴۵ دقیقه قبل از درست کردن جوجه چینی‌ها آماده شود و کمی استراحت کند.

می‌توانید از سبزیجات یا سیب‌زمینی سرخ‌کرده در کنار این غذا استفاده کنید. برای این کار سبزیجاتی مانند کلم بروکلی،  قارچ، هویج و سیب‌زمینی را بخار‌پز کرده و با مقدار کمی کره، نمک و فلفل  تفت دهید.

 

همچنین بخوانید:

کیک گوشت ، غذایی شیک برای مهمانی ها 

راز مرغ سوخاری رستورانی 

قارچ سوخاری ، پیش غذای مدرن 

  • maryam souri
  • ۰
  • ۰

قزوینی‌های اصیل قیمه نثار را با گوشت  گوسفند درست می‌کنند، اما قیمه نثار با مرغ هم بسیار خوش‌طعم است. این غذا  مناسب سرو در مهمانی‌ها و مجالس رسمی است.

قیمه نثار

  

قیمه نثار یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و مشهورترین غذای قزوینی است. اسم این غذا قیمه نثار است، اما قیمه نیست. یک پلوی خوش‌مزه و خوش آب و رنگ و معطر است که طعمی لذیذ و به‌ یاد ماندنی دارد.

مواد لازم:

قیمه نثار

  • گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • برنج: ۴ پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: یک قاشق غذاخوری
  • پودر هل: یک قاشق غذاخوری
  • خلال پسته: ۴ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری
  • گلاب: یک فنجان
  • زرشک: ۵ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • آب: ۴ پیمانه
  • خلال پوست پرتقال: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه پلویی به میزان لازم

طرز تهیه:

قیمه نثار

گوشت را پس از شستن، به‌صورت قیمه‌ای خرد و خلال پسته و بادام را هم در یک فنجان گلاب خیس کنید.

پیاز را نازک خلال کرده و در روغن تفت  دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید. پس از اینکه  رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا مزه  خامی آن گرفته شود.

ادویه پلویی را به مواد افزوده و دوباره تفت دهید. ۴ پیمانه آب را به مواد اضافه کنید تا روی حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

در این فاصله برنج را در آب در حال جوش ریخته و پس از اینکه کمی نرم شد، آبکش کرده و سپس با زعفران دم‌کرده، آن را دم کنید.

برای گرفتن تلخی خلال پوست پرتقال، آن را در آب جوش بریزید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید.

زرشک‌های شسته شده را با کره و یک قاشق غذاخوری شکر کمی تفت دهید.

سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال  بادام را هم اضافه کنید. کمی زعفران به مواد بیفزایید و وقتی آب مواد کشیده  شد، زیر شعله را خاموش کنید.

وقتی برنج دم کشید، مقداری از برنج را در یک بشقاب بریزید و با خلال‌ ها و زرشک تفت داده شده مخلوط کنید. برنج را در دیس بکشید و خورشت را روی آن بریزید.  سپس با مخلوط برنج، خلال‌ ها و زرشک روی آن را تزیین کنید.

می‌توان در مرحلۀ دم کردن برنج، خورشت را لابه‌لای برنج ریخت و با آن دم کرد.

ویدئوی آموزش تهیه قیمه نثار:

 

 

همچنین بخوانید:

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر 

تاس کباب ؛ کباب بدون سیخ 

ته چین گوجه فرنگی را امتحان کرده اید ؟ 

  • maryam souri