مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

در گذشته مردم مواد آبگوشت را در ظرف های دیزی سفالی یا دیزی سنگی می‌گذاشتند و اگر در خانه تنور نداشتند، ظرف‌ها را به نانوایی می‌دادند تا در تنور بگذارند و دیزی آماده شود.

آبگوشت

یکی از اصیل‌ترین و سنتی‌ترین غذا‌های باب طبع یک ایرانی، آبگوشت است. این غذای سنتی هنگامی که در ظرف‌های سنگی پخته می‌شود، با نام دیزی شناخته می‌شود. آبگوشت انواع مختلفی مثل آبگوشت گندم، بلغور و غیره را دارد. ما در این جا می‌خواهیم طرز تهیه آبگوشت سنتی یا همان دیزی را به شما آموزش دهیم. فراموش نکنید که طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و با رعایت چند نکته می‌توانید این غذا را محشر درست کنید. با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی

  • گوشت گوسفندی با استخوان و چربی ۳۰۰ گرم
  • نخود نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه

  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

  • لوبیا سفید نصف پیمانه

  • پیاز یک عدد بزرگ

  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

  • لیمو عمانی ۳ عدد

  • دارچین یک قاشق چایخوری

طرز تهیه آبگوشت سنتی

مرحله اول

حبوبات را از شب قبل خیس کرده و ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اگر فراموش کردید، حبوبات را بجوشانید و آب  آن را دور بریزید.

گوشت، دنبه، لوبیا، گوجه فرنگی، نخود و سیر و پیازی که از وسط دو قسمت کرده‌اید را داخل قابلمه بریزید. سپس ۶ برابر حجم تمامی مواد آب اضافه کنید. بهتر است مقدار آب اضافه شده به قدری باشد که حین مراحل پخت دیگر آبی اضافه نکنید تا طعم آبگوشت بهتر شود اما اگر آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنید.

مرحله دوم

در قابلمه را بسته و شعله را زیاد کنید. منتظر بمانید تا آب به جوش آید سپس کف‌های روی سطح آب را به وسیله یک قاشق جدا کنید. زردچوبه و فلفل را اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را ملایم کنید تا آبگوشت آرام آرام بپزد. یکی از رموز لذیذ شدن این غذا آهسته پختن با حرارت ملایم است.

مرحله سوم

بعد از حدود ۲ تا ۳ ساعت نوبت به اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانی‌ها می‌رسد. سیب زمینی‌ها را از وسط نصف کرده و لیمو عمانی‌ها را سوراخ کنید سپس داخل آبگوشت بریزید. پس از گذشت ۱۵ دقیقه رب گوجه فرنگی، نمک و دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد ۱ تا ۲ ساعت آرام آرام بپزد. دقت کنید که لیمو عمانی باید در یک ساعت آخر مراحل پخت اضافه شود تا آبگوشت طعم تلخی نگیرد.

در این مرحله دنبه را بیرون آورده و با گوشت‌کوب بکوبید و دوباره داخل قابلمه برگردانید تا خوب پخش شود. پیاز‌های پخته شده را از آبگوشت خارج کنید.

غذا آماده است، در ظرفی مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه آبگوشت بوقلمون را مطالعه کنید.

  • ۰۰/۰۲/۲۹
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی