مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

قزوینی‌های اصیل قیمه نثار را با گوشت  گوسفند درست می‌کنند، اما قیمه نثار با مرغ هم بسیار خوش‌طعم است. این غذا  مناسب سرو در مهمانی‌ها و مجالس رسمی است.

قیمه نثار

  

قیمه نثار یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی و مشهورترین غذای قزوینی است. اسم این غذا قیمه نثار است، اما قیمه نیست. یک پلوی خوش‌مزه و خوش آب و رنگ و معطر است که طعمی لذیذ و به‌ یاد ماندنی دارد.

مواد لازم:

قیمه نثار

  • گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • برنج: ۴ پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: یک قاشق غذاخوری
  • پودر هل: یک قاشق غذاخوری
  • خلال پسته: ۴ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری
  • گلاب: یک فنجان
  • زرشک: ۵ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • آب: ۴ پیمانه
  • خلال پوست پرتقال: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه پلویی به میزان لازم

طرز تهیه:

قیمه نثار

گوشت را پس از شستن، به‌صورت قیمه‌ای خرد و خلال پسته و بادام را هم در یک فنجان گلاب خیس کنید.

پیاز را نازک خلال کرده و در روغن تفت  دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید. پس از اینکه  رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا مزه  خامی آن گرفته شود.

ادویه پلویی را به مواد افزوده و دوباره تفت دهید. ۴ پیمانه آب را به مواد اضافه کنید تا روی حرارت ملایم خوب جا بیفتد.

در این فاصله برنج را در آب در حال جوش ریخته و پس از اینکه کمی نرم شد، آبکش کرده و سپس با زعفران دم‌کرده، آن را دم کنید.

برای گرفتن تلخی خلال پوست پرتقال، آن را در آب جوش بریزید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید.

زرشک‌های شسته شده را با کره و یک قاشق غذاخوری شکر کمی تفت دهید.

سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال  بادام را هم اضافه کنید. کمی زعفران به مواد بیفزایید و وقتی آب مواد کشیده  شد، زیر شعله را خاموش کنید.

وقتی برنج دم کشید، مقداری از برنج را در یک بشقاب بریزید و با خلال‌ ها و زرشک تفت داده شده مخلوط کنید. برنج را در دیس بکشید و خورشت را روی آن بریزید.  سپس با مخلوط برنج، خلال‌ ها و زرشک روی آن را تزیین کنید.

می‌توان در مرحلۀ دم کردن برنج، خورشت را لابه‌لای برنج ریخت و با آن دم کرد.

ویدئوی آموزش تهیه قیمه نثار:

 

 

همچنین بخوانید:

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر 

تاس کباب ؛ کباب بدون سیخ 

ته چین گوجه فرنگی را امتحان کرده اید ؟ 

  • ۹۸/۰۶/۲۷
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی