مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

شیرین پلو یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که ترکیب‌بندی رنگ‌های زیبا و جذاب، هر فردی را به خوردن آن مشتاق می‌کند.

شیرین پلو از غذا‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ظاهر زیبا و رنگارنگی دارد. ظاهر شیرین پلو و طعم مطبوع آن باعث شده این غذا بسیار موردپسند باشد و برای مجالس و مهمانی‌ها تهیه شود. شیرین پلو به‌صورت متداول با مرغ درست می‌شود، ولی در برخی شهرها این غذا را با گوشت قرمز هم تهیه می‌کنند.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • کره: 100 گرم
  • برنج: 3 پیمانه
  • مرغ: 500 گرم
  • خلال بادام: 60 گرم
  • خلال پسته: 50 گرم
  • شکر: یک قاشق سوپ‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: 3 قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج: 50 گرم
  • هل کوبیده: یک قاشق چای‌خوری در صورت تمایل

طرز تهیه:

شیرین پلو

خلال پرتقال یا نارنج را دو بار می‌جوشانیم و سپس چند بار در آب سرد خیس می‌کنیم تا تلخی آن گرفته شود.

مرغ را با پیاز و کمی نمک و زردچوبه می‌پزیم و پس از سرد شدن آن را تکه‌تکه می‌کنیم.

در تابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و با حرارت کم مرغ‌ها را تفت می‌دهیم تا طلایی شوند.

خلال پرتقال و خلال بادام را با شکر و کمی روغن در تابه تفت می‌دهیم تا شکر به خورد آنها رود و مز? شیرین بگیرند. در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق چای‌خوری هل به مواد اضافه کنید. وقتی خامی خلال‌ها گرفته شد و کمی نرم شدند، زعفران دم‌کرده را به آنها بیفزایید.

از مواد تهیه شده مقداری برای تزیین کنار می‌گذاریم. مرغ را به خلال‌های شیرین شده می‌افزاییم و با هم مخلوط می‌کنیم.

برنج را در آب در حال جوش می‌ریزیم. وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش می‌کنیم. کف قابلمه مقداری روغن ریخته و نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ می‌گذاریم. لایه‌لایه برنج و مخلوط مرغ و خلال‌ها را می‌ریزیم تا تمام شوند. بهتر است لای? آخر برنج باشد.

شعله را زیاد می‌کنیم تا برنج بخار کند. سپس دم‌کنی گذاشته و شعله را کم می‌کنیم.

خلال‌هایی را که کنار گذاشته بودیم، با خلال پسته مخلوط می‌کنیم. پس از اینکه برنج دم کشید، آن را در دیس می‌کشیم و با مخلوط خلال‌ها تزیین می‌کنیم. برای تزیین می‌توان از زرشک هم استفاده کرد.

در صورت تمایل می‌توانید برنج را بدون مرغ دم کنید و پس از اینکه برنج را در دیس کشیدید، مرغ‌ها را کنار شیرین پلو سرو کنید.

همچنین بخوانید:

خورشت بامیه ؛ خوشمزه و لذت بخش

ترشی لیته ، چاشنی بی نظیر

بفرماییدکلم پلو شیرازی با کوفته قلقلی

کباب چنجه ، ترد و آبدار

خورشت بادمجان ؛ خوش طعم پر طرفدار

  • ۹۸/۰۵/۲۸
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی