مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

دلمه بادمجان یکی از دلمه‌های خوش‌مزۀ ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش‌هایی متفاوت طبخ می‌شود. 

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که به دلیل ظاهر خوب و اشتهاآوری که دارد، مناسب سرو در مهمانی‌ها است. در تهیۀ دلمه بادمجان می‌توان گوشت را از مواد حذف و به‌جای آن سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه بادمجان بدون گوشت مناسب افرادی است که به هر دلیل نمی‌توانند گوشت بخورند یا گیاه‌خوار هستند.

مواد لازم:

  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • بادمجان دلمه‌ای: ۵ عدد
  • سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

دلمه بادمجان

لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را آبکشی کنید و بگذارید نیم‌پز و کمی نرم شود.

در قابلمه‌ای دیگر کمی آب و نمک بریزید تا جوش بیاید. برنج را پس از شستن در قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

دو عدد پیاز و ۲ حبه سیر را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت چرخ ‌کرده را به سیر و پیاز افزوده، نمک، فلفل و زردچوبه را روی گوشت بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید.

لپه، برنج و سبزی دلمه را به مواد داخل تابه بیفزایید و مخلوط کنید. حرارت را متوسط کنید تا سبزی آب نیندازد. پس از این‎که رنگ سبزی تغییر کرد، صبر کنید تا اگر آب اضافی در مواد هست، تبخیر شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید تا مواد خنک شوند.

بادمجان‌ها را خوب بشویید و داخل آن‌ها را خالی کنید. معمولاً این غذا را با بادمجان دلمه‌ای درست می‌کنند. اما برخی با بادمجان رسمی درست می‌کنند که در این صورت باید بادمجان‌ها را عمودی برش زد.

دلمه بادمجان

سیر و پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد کنید و در تابه یا قابلمه‌ای بزرگ، کمی روغن بریزید و آن‎ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید و به سیر و پیاز بیفزایید تا کمی نرم شوند. سپس ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی مواد سس بریزید.

داخل بادمجان‌ها را از مواد پر کنید و در تابۀ سس بچینید. در تابه را بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه بادمجان‌ها با سس طعم‌دار شوند. دلمه بادمجان‌های آماده شده را با سس غلیظ و خوش طعم سرو کنید.

ویدئوی طرز تهیه دلمه بادمجان:


همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

کشک بادمجان مجلسی

کوکوی مرغ و تره فرنگی، یک غذای پیک نیکی

آش گوجه فرنگی تبریز

خورشت خلال کرمانشاهی

  • ۹۸/۰۴/۲۹
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی