مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که همراه با سالاد شیرازی و ماست و خیار، از گذشته غذایی محبوب بوده است.

لوبیا پلو

لوبیا پلو از محبوب‌ترین پلوهای ایرانی است که به شیوه‌های مختلف طبخ می‌شود. لوبیا پلو هم به‌عنوان یک غذای مجلسی‌ و هم به‌عنوان یکی از بهترین غذاها برای دورهمی‌های دوستانه و فامیلی، از صدرنشین‌هااست.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۵۰۰ گرم
  • لوبیا سبز: ۳۰۰ گرم
  • برنج: ۷ پیمانه
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
  • پیاز: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۵ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

گوشت را ریز خرد کنید. پیاز را هم نگینی خرد کرده و تفت دهید. وقتی پیاز سرخ شد، گوشت را به آن بیفزایید و با آن تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زعفران دم‌کرده را به مواد اضافه کنید.

در یک تابه، رب‌ گوجه‌فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس آن را به مواد بیفزایید. اگر از گوجه‌فرنگی تازه استفاه می‌کنید، آن‌ها را رنده کرده و به مواد اضافه کنید تا آب گوجه‌فرنگی کشیده شود.

لوبیا سبز خرد شده را کمی در کره تفت دهید و سپس به مواد بیفزایید. کمی آب جوش در مایۀ گوشت و لوبیا بریزید و بگذارید با شعلۀ ملایم پخته شوند.

در یک قابلمۀ دیگر آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. وقتی دانه‌های برنج کمی نرم شد، برنج را آبکش کنید. برای اینکه لوبیا پلو شفته نشود، برنج را به اصطلاح «دون» آبکش کنید.

کف قابلمه برای ته‌دیگ، نان یا سیب‌زمینی حلقه شده بچینید. سپس لایه‌لایه برنج و مایۀ گوشت و لوبیا بریزید. لایۀ آخر بهتر است برنج باشد. حدود 40 دقیقه برای دم کشیدن لوبیا پلو روی شعلۀ ملایم گاز کافی است.

نکات طبخ لوبیا پلو:

لوبیا پلو

بهتر است قبل از فریز کردن لوبیا، آن‌ را بلانچ کنید. یعنی حدود 3 دقیقه در آب جوش بگذارید و سپس با آب سرد آبکش کنید.

می‌توان به‌جای پودر دارچین از چوب دارچین هنگام پخت گوشت استفاده کرد.

هنگام دم کردن لوبیا پلو می‌توان کمی زعفران دم‌کرده روی برنج ریخت.

می‌توان به‌جای گوشت تکه‌ای از گوشت چرخ‌کرده یا سویا برای پخت لوبیا پلو استفاده کرد.

اگر ته‌دیگ سیب‌زمینی یا نان را دوست ندارید، یک ته‌دیگ لذیذ و متفاوت را امتحان کنید. کف قابلمه‌ای که روغن ریخته‌اید، یک قاشق ماست چکیده و زعفران غلیظ را که با هم مخلوط کرده‌اید بریزید و سپس برنج و مایۀ گوشت و لوبیا را لایه‌لایه اضافه کنید. طعم این ته‌دیگ ماست و زعفران بی‌نظیر است.

همچنین بخوانید:

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلی

آبگوشت ، غذای نوستالژی خانواده

حلیم ، صبحانه دلچسب و لذیذ

عدسی ؛ صبحانه سنتی و لذیذ

  • ۹۸/۰۴/۲۷
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی