مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

کله جوش غذایی مقوی و ساده و منبع خوبی از کلسیم است.

کله جوش

کله جوش یکی از غذا‌های محلی و سنتی ایرانی و متعلق به شهر اصفهان است. البته در شهرهای دیگر هم مانند یزد و تبریز به شیوه‌های مختلف طبخ می‌شود. به این غذا کالا جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش و کشک جوش هم می‌گویند.

کله جوش ترکیبی از کشک و گردو است. این غذا به دلیل دارا بودن مقدار زیادی کشک، برای کسانی که لبنیات مصرف نمی‌کنند، منبع خوبی از کلسیم است.

مواد لازم:

  • کشک: ۲ پیمانه
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • مغز گردو: یک‌دوم پیمانه
  • زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

کله جوش

پیاز‌ها را نگینی خرد کنید. آن‌ها را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. مقداری نعناع خشک، زردچوبه و مغز گردو به پیاز داغ اضافه کرده و کمی تفت دهید. اگر دوست دارید می‌توانید مقدار کمی سیر خرد شده هم بیفزایید تا طعم غذا بهتر شود. گردوها را با چاقو خرد کنید تا زیر دندان بیایند.

دو پیمانه آب در مواد بریزید. منتظر بمانید تا آب جوش بیاید. بلافاصله کشک را به آب جوش اضافه کنید. قبل از جوش خوردن، کله جوش را از روی حرارت بردارید.

بهتر است از کشک‌های محلی و بدون افزودنی استفاده کنید تا غذا اصالت خود را حفظ کند. اگر کشک به اندازۀ کافی نمک ندارد، از مقداری نمک استفاده کنید.

کله جوش آماده است. آن را در کاسۀ مناسب بریزید و با نان سنگگ یا نان خشک محلی و سبزی خوردن تازه سرو کنید.

جالب است بدانید در بعضی از شهر‌‌ها، یک بشقاب بادمجان سرخ شده کنار این غذا سرو می‌شود. بعضی از شهر‌ها هم بادمجان را در کله جوش در حال پخت می‌ریزند.

همچنین بخوانید:

پخت ماهی ؛ شیوه های مختلف

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

شربت سکنجبین ، نوشیدنی سنتی ایرانی

تا حالا قیمه ریزه درست کرده اید؟

  • ۹۸/۰۴/۰۱
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی