باقلوای سه رنگ قزوین، شیرینی سنتی و زیبای ایرانی است که در آن از مغزهای مختلف و زعفران برای لایههای رنگی باقلوا استفاده میشود.
باقلوای سه رنگ قزوین که به نام باقلوای پرچمی قزوین هم شناخته میشود، مهمترین و پرطرفدارترین سوغات قزوین است. از آنجایی که تنوع مزه در باقلوای پرچمی قزوین بیشتر از باقلوای یزد، اصفهان و شیراز است، میتوان گفت یک شیرینی بیهمتاست. در باقلوای پرچمی قزوین از پودر قند، مغز پسته، مغز بادام، زعفران، گلاب، هل و آرد استفاده میشود. با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم خمیر باقلوای سه رنگ قزوین
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- آب گرم ۲ قاشق غذاخوری
- روغن جامد آبشده ۱ قاشق سوپخوری
- آرد الکشده ۱ پیمانه
مواد لازم داخل باقلوا
- پودر بادام ۵ پیمانه
- پسته پودرشده ۳ پیمانه
- پودر قند ۵ پیمانه
- زعفران حلشده ۳ قاشق غذاخوری
- پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم شربت باقلوا
- آب ۱ پیمانه
- شکر ۱ پیمانه
- گلاب دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه باقلوای سه رنگ قزوین
مرحله اول
برای تهیه شربت باقلوای سه رنگ قزوین تمام مواد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا قوام بیاید. مقداری از شربت را بین دو انگشت شست و سبابه بگذارید و دو انگشت را از هم دور و نزدیک کنید، اگر شربت کش آمد یعنی قوام دارد.
مرحله دوم
پودر قند و هل را مخلوط کنید. نیمی از پودر بادام را با زعفران مخلوط کنید. پودر قند و هل مخلوط شده را به سه قسمت تقسیم نموده و در ظرفهای جداگانه با پودر پسته، پودر بادام سفید و پودر بادام زعفرانی مخلوط کنید.
مرحله سوم
برای تهیه خمیر باقلوای سه رنگ قزوین، آب و روغن و گلاب را مخلوط کنید، آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف درست شود. خمیر را در کیسه فریزر به مدت ۲ ساعت در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند.
مرحله چهارم
خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و روی سطح کار را پلاستیک بیندازید و خمیر را با وردنه صاف کنید تا مثل نان لواش نازک شود. سینی فر مورد نظر را با روغن مایع چرب و خمیر نازک را کف قالب پهن کنید.
مرحله پنجم
مخلوط پودر بادام زعفرانی را روی خمیر بریزید و صاف کنید و خوب بکوبید. مخلوط پودر بادام سفید را روی لایه زعفرانی بریزید و خوب بکوبید تا صاف شود. پودر پسته را روی مواد بریزید و صاف کنید و خوب بکوبید تا منسجم شود.
مرحله ششم
با یک قلممو روی لایه پسته، گلاب بزنید تا کمی نمناک شود. لایه دوم خمیر را که با وردنه باز کردهاید روی لایه پسته بگذارید و با دست کمی فشار دهید تا به سطح مواد بچسبد. با پشت چاقو روی خمیر را به شکلی که میخواهید بعدا برش بزنید خط بیندازید.
مرحله آخر باقلوای سه رنگ قزوین
باقلوای سه رنگ قزوینی را به مدت ۳۰ – ۳۵ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه بگذارید تا خمیرش طلایی شود. باقلوا را از فر درآورید و شربت قوام آمده را که سرد شده روی آن بریزید و صبر کنید تا باقلوا کاملا سرد شود و شربت به خوردش برود. سپس برش بزنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه مربای پوست پرتقال را بخوانید.