مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

چلوگوشت از غذاهای مجلسی محسوب می‌شود که در میان ایرانیان طرفداران بسیار زیادی دارد. این غذای خوشمزه را به صورت مرسوم با گوشت گوسفندی می‌پزند.

چلو گوشت مجلسی

چلو گوشت یکی از غذاهای مشهور و سنتی ایرانی است که در مراسم و مهمانی‌ها به وفور تهیه می‌شود. این غذا به خاطر داشتن پروتئین و آهن یک غذای مغذی به شمار می‌آید. اگر دوست دارید یک وعده غذایی کامل و خوشمزه را در خانه امتحان کنید، با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه چلو گوشت مجلسی را با هم یاد بگیریم.

مواد لازم برای چلو گوشت مجلسی

  • گوشت ماهیچه یا گردن گوسفند ۱ کیلوگرم
  • برنج ۴ پیمانه
  • آب ۳ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد بزرگ
  • زعفران آب‌شده ۲ قاشق غذاخوری
  • دارچین نصف قاشق غذاخوری
  • برگ بو ۴ عدد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه چلو گوشت

طرز تهیه چلو گوشت

  • ابتدا پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن داغ بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
  • گوشت‌ها را که از قبل پاک کرده و شسته‌اید، داخل پیازهای طلایی‌شده قرار دهید و آن‌ها را تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. ادویه‌های مورد نظر خود برای چلو گوشت از جمله فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و آن را هم بزنید تا جذب گوشت شود.
  • دو سه پیمانه آب جوش داخل قابلمه گوشت بریزید. اگر از برگ بو استفاده می‌کنید آن را در این مرحله به همراه آب داخل قابلمه بیندازید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
  • بعد از آنکه حدود ۲ ساعت از پخت گوشت گذشت، به آن نمک اضافه کنید.
  • مقداری زعفران دم کنید. سپس به آن کمی دارچین اضافه کنید، آن را خوب مخلوط کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه با هم دم بکشند. بعد آن‌ها را به گوشت اضافه کنید.
  • بعد از آنکه آب گوشت تمام شد، گوشت شما پخته است.

تهیه چلو

  • یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید،‌ داخل آن کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • در این مرحله از پخت چلو گوشت، برنج را که از قبل شسته و با نمک خیس کرده‌اید به آب در حال جوش اضافه کنید.
  • بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه جوشیدن برنج، یک دانه برنج بردارید و مطمئن شوید که کمی پخته است. حالا می توانید آن را آبکش کنید.
  • بعد از آبکش برنج، قابلمه را با آب بشویید و روی حرارت قرار دهید. کف آن کمی روغن بریزید و ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی را داخل آن قرار دهید. سپس برنج آبکش‌شده را روی ته‌دیگ‌ها بریزید. در قابلمه را بگذارید و ابتدا با حرارت زیاد و بعد با حرارت کم اجازه دهید برنج بپزد.
  • بعد از آنکه برنج آماده شد آن را در دیس بکشید به همراه گوشت سرو کنید. می‌توانید از سبزی خوردن، پیاز  و ترشی در کنار چلو گوشت استفاده کنید و به آن جلوه سنتی بدهید.

دستور پخت چلو گوشت

پیشنهاد مطالعهطرز تهیه هویج پلو با گوشت چرخ کرده را بخوانید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی