ترش تره غذایی خوشمزه و خوشطعم است که با سبزیجات محلی، تخممرغ، سیر و آب نارنج پخته میشود.
گیلان غذاهای محلی زیادی دارد و ترش تره یکی از غذاهای این خطه است. ترش تره که در واقع نوعی خورشت است، با نان یا کته خورده میشود. این غذا طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی میتوانید آن را در منزل آماده کرده و از آن لذت ببرید. برای آشنایی با طرز تهیه ترش تره با مجله دلتا همراه باشید.
مواد لازم تهیه ترش تره
- برنج: ۲ قاشق غذاخوری
- سبزی مخصوص: نیم کیلو
- تخممرغ: ۳ عدد
- سیر: ۴ حبه
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- آبغوره یا آب نارنج به میزان لازم
طرز تهیه ترش تره
سیر را له کرده و با نمک و زردچوبه تفت دهید. تخممرغها را در سیر شکسته، آنها را خوب هم بزنید و تابه را از روی شعله بردارید.
در قابلمهای برنج را با یک لیوان آب تا جایی بپزید که له شود. بعضی به جای برنج از آرد استفاده میکنند. سبزی مخصوص ترش تره شامل تره، جعفری، اسفناج، نعناع، گشنیز و چوپاق است. چوپاق سبزی محلی شمالی است که میتوانید آن را از عطاری تهیه کنید.
سبزیهای خرد شده را به برنج له شده بیفزایید. نصف لیوان آب به مخلوط برنج و سبزی افزوده و در قابلمه را ببندید. پس از گذشت چند دقیقه رنگ سبزیها تغییر میکند. در این مرحله نمک، فلفل و آب نارنج یا آبغوره را به خورشت افزوده، پس از اینکه خورشت چند جوش زد، مخلوط تخممرغ و سیر را به آن اضافه کنید.
ترش تره آماده است. میتوانید این خورشت خوشمزه را در کنار کته و نان یا ماهی شور و ماهی دودی و انواع مخلفات گیلانی مانند سیر و باقالی خام میل کنید.
نکات پخت ترش تره
این خورشت نباید آبکی باشد. بنابراین بهتر است در تهیه آن از آرد یا برنج استفاده کنید.
ترشی اصلی این غذای محلی آب نارنج است.
اگر تمایل دارید میتوانید تخممرغ را در اواخر پخت در خورشت بشکنید. در این صورت باید سیر را با سبزیجات مقداری تفت داده و سپس به خورشت بیفزایید.
اگر سبزیجات محلی در دسترس ندارید، میتوانید آنها را حذف یا فقط از اسفناج استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید چند عدد گوجه سبز به این خورشت خوشمزه اضافه کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع خورشت “طرز تهیه خورشت گوجه سبز” را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
با مجله آشپزی دلتا همراه باشید