گیلان غذاهای محلی بسیار زیاد و متنوعی دارد که خورشت ترش واش یکی از آنها است.
خورشت ترش واش یک غذای گیلانی بسیار خوشمزه است که مانند دیگر غذاهای این خطه، معمولاً با کته سرو میشود. در طبخ این خورشت از سبزی محلی مخصوص ترش واش استفاده میشود که میتوانید آن را از عطاری تهیه کنید. توصیه میشود در پخت این خورشت از دیگر سبزیها استفاده نکنید و آن را فقط با سبزی مخصوص ترش واش درست کنید تا طعم اصیل آن حفظ شود.
مواد لازم:
- سبزی ترش واش: ٢۵٠ گرم
- مرغ: ٣ تکه
- پیاز: یک عدد
- گوجهفرنگی: ۳ عدد
- بادمجان: ۳ عدد
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق چایخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
- سیر به میزان دلخواه
طرز تهیه:
به تکههای مرغ نمک، فلفل و زردچوبه میزنیم تا طعم بگیرند. سپس آنها را در روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم.
پیاز را نگینی خرد میکنیم. آن را با کمی روغن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود.
گوجهفرنگیها را حدود 5 دقیقه در آب جوش میاندازیم تا بتوانیم بهراحتی پوست آنها را جدا کنیم. پس از گذشت این زمان، پوست آنها را گرفته و نگینی خرد میکنیم.
گوجهفرنگی را به پیازداغ افزوده و با هم تفت میدهیم. وقتی کاملاً با هم مخلوط شدند و رنگ گوجه تغییر کرد، رب و سبزی مخصوص ترش واش را اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم.
سیر را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم تا سرخ شود. مقدار سیر در این غذا سلیقهای است و بنا به ذائقه هر مقدار سیر که دوست دارید، استفاده کنید.
سپس مرغ و سیر سرخ شده را با کمی نمک به مواد میافزاییم.
حدود نیم لیتر آب در خورشت ریخته، روی حرارت ملایم میگذاریم تا خورشت جا بیفتد.
بادمجان را پوست گرفته و کمی نمک به آن میزنیم. یک ساعت کنار میگذاریم تا تلخی بادمجان از بین برود. سپس آن را سرخ میکنیم.
یک گوجهفرنگی هم حلقهای خرد کرده و سرخ میکنیم.
در ده دقیقۀ آخر پخت، مقداری آبغوره با بادمجان و گوجۀ سرخ شده به خورشت اضافه میکنیم.
وقتی خورشت آماده شد، آن را با کته و انواع مخلفات مانند سیرترشی و زیتونپرورده سرو کنید.
همچنین بخوانید:
کال کباب گیلانی همان نازخاتون مازندرانی است ؟(+ویدئو)
مرغ ترش ، خورشت محبوب شمالی(+ویدئو)
- ۹۸/۰۷/۱۳