
میگو پلو از غذاهای ایرانی است که اصالتاً متعلق به استانهای جنوبی کشور مانند بوشهر و خوزستان است. البته این غذا به دلیل طعم بسیار خوبی که دارد، در تمام شهرهای کشور طبخ میشود.
اگر از افرادی هستید که غذاهای دریایی دوست دارند، قطعاً از
خوشتان میآید. اگر هم غذاهای دریایی را به سبب بویی که دارند دوست ندارید، حتماً میگو پلو را امتحان کنید. چون میگوها با سیر، پیاز و زعفران مزهدار شدهاند و مطمئن باشید این غذا حسابی میچسبد.
مواد لازم:
- پیاز: یک عدد
- سیر: ۲ حبه
- برنج: ۳ پیمانه
- گشنیز: ۵۰ گرم
- میگو پاک شده: ۳۰۰ گرم
- زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل|، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز و سیر را نگینی خرد کرده، در تابهای با کمی روغن و حرارت کم تفت میدهیم تا نرم شوند.
سپس به میزان دلخواه زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه روی پیاز و سیر میریزیم و دوباره تفت میدهیم تا پیاز و سیر تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. میگوها را به مواد افزوده، خوب مخلوط میکنیم تا ادویهها به خورد میگوها بروند.
وقتی رنگ میگوها تغییر کرد، رب را میافزاییم و مواد را با هم تفت میدهیم تا منسجم شوند. سپس زعفران دمکرده را با یک لیوان آب داغ در تابه میریزیم.
حرارت را ملایم میکنیم تا سس میگو پلو به جوش بیاید و غلیظ شود. گشنیز را که از قبل خرد کردهایم، به سس اضافه میکنیم. وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند، تابه را از روی شعله برمیداریم و کنار میگذاریم.
در قابلمهای برنج را در آب در حال جوش میریزیم تا نیمپز شود. سپس آن را آبکش میکنیم.
کف قابلمه روغن میریزیم و نان یا سیبزمینی برای تهدیگ میگذاریم. روی آن لایهلایه برنج و سس میریزم تا مواد تمام شوند.
در قابلمه را میگذاریم و شعله را زیاد میکنیم تا بخار کند. سپس دمکنی گذاشته و حرارت را کم میکنیم. پس از 40 دقیقه میگو پلو خوشطعم و عطر آماده است.
- ۹۸/۰۵/۲۴