مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله دلتا

مجله آشپزی دلتا

  • ۰
  • ۰

ته چین گوشت در بین غذاهای ایرانی به‌خاطر شکل و فرم زیبایی که دارد، مناسب مهمانی‌های رسمی است. 

ته چین گوشت

ته چین انواع مختلفی دارد و اغلب این غذا را با مرغ می‌شناسند. این غذا باب دندان افراد خوش‌اشتها است که هر کس بنا به سلیقه می‌تواند نوع جدیدی از آن را درست کند. ته چین گوشت یکی از انواع ته چین است که خیلی راحت و بی دردسر آماده می‌شود و طعم و ظاهر خوبی دارد.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • مغز ران گوسفند: 400 گرم
  • برنج: 3 پیمانه
  • تخم‌مرغ: 3 عدد
  • ماست چکیده: 300 گرم
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • کره: 50 گرم
  • زرشک برای تزیین
  • خلال پسته برای تزیین
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

ته چین گوشت

پیاز را نگینی خرد کرده، با روغن تفت می‌‌دهیم تا سرخ شود.

گوشت را به اندازۀ قیمه‌ای خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و وقتی آب گوشت کشیده شد، زردچوبه و فلفل را با مواد مخلوط می‌کنیم.

به گوشت؛ آب اضافه می‌کنیم و حرارت را بالا می‌بریم تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کمتر می‌کنیم تا گوشت کاملاً بپزد.

برنجی که از قبل خیس کرده ایم، نیم‌پز و سپس آبکش می‌کنیم.

تخم‌مرغ‌ها را با همزن دستی یا چنگال حدود یک دقیقه می‌زنیم. ماست چکیده را با تخم‌مرغ‌های هم‌زده مخلوط می‌کنیم. زعفران دم‌کرده را به این مواد اضافه می‌کنیم.

در صورت تمایل می‌توان کمی نمک به مواد افزود.

برنج را با مخلوط ماست و تخم‌مرغ ترکیب می‌کنیم تا مایۀ اصلی ته چین آماده شود.

مقداری روغن در قابلمه می‌ریزیم. مایۀ اصلی ته چین را کف قابلمه می‌ریزیم و با پشت قاشق پخش می‌کنیم. سپس مقداری گوشت روی آن می‌ریزیم و این مراحل را تکرار می‌کنیم تا قابلمه پر شود.

وقتی به لایۀ آخر رسیدیم، دوباره با فشار پشت قاشق لایه‌های ته چین را فشرده می‌کنیم. در قابلمه را می‌گذاریم و شعله را زیاد می‌کنیم تا برنج بخار کند. کره را با 3 قاشق غذاخوری روغن مایع روی حرارت داغ می‌کنیم و روی ته چین می‌ریزیم.

زرشک و خلال پسته را در تابه‌ای تفت می‌دهیم. پس از پخت، ته چین را در ظرف برمی‌گردانیم و روی آن را با مقداری زرشک و خلال پسته تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

همچنین بخوانید:

سوپ عدس ؛ مقوی و دلچسب

خورشت خلال کرمانشاهی

تهیه خورشت ریواس با نعناع و جعفری

شور ؛ چاشنی ایرانی

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

  • ۹۸/۰۵/۰۶
  • maryam souri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی