ماهی شکم پر جنوبی از نوع کبابی، معمولاً با ماهی صبور درست میشود و فصل آن بهار و تابستان است.
اکثر مردم ماهی را به صورت سرخشده مصرف میکنند. اما طبخ ماهی شکم پر در فر، هم از سلامت بیشتری برخوردار است و هم به دلیل استفاده از سبزیجات معطر و چاشنیهای متنوع، خوشمزهتر میشود.
مواد پرکنندۀ شکم ماهی متنوع هستند و تفاوت ماهی شکم پر شمالی و جنوبی در همین مواد است. ماهی شکم پر جنوبی با سبزیهای معطری مانند گشنیز و شنبلیله درست میشود و چاشنی آن تمر هندی است. در حالی که ماهی شکم پر شمالی با گردوی آسیاب شده و سبزیهای معطر محلی تهیه میشود و طعمدهندۀ آن رب انار است. این غذای جنوبی را بیشتر با ماهی صبور و به صورت کبابی درست میکنند.
مواد لازم:
- ماهی: 2 عدد
- گشنیز: 400 گرم
- شنبلیله: 100 گرم
- تمر هندی: یک بسته
- پیاز بزرگ: یک عدد
- سیر: 6 حبه
- آبلیموی تازه: 4 قاشق غذاخوری
- کره به میزان لازم
- زعفران: 5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل و ادویه کاری به میزان لازم
طرز تهیه:
روی ماهی و داخل شکم آن را با فلفل و آبلیمو آغشته کنید و حدود 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
پیاز را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر خردشده به پیاز افزوده و با هم تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه، فلفل را اضافه کرده و با سیر و پیاز مخلوط کنید. سبزی خرد شده را بیفزایید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
کمی آب جوش روی تمر هندی بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا تمر در آب حل شود. سپس آن را صاف کنید.
شیرۀ تمر را به مواد اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن کشیده شود.
ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و شکم آن را با مواد پر کنید. کف یک ظرف نچسب را با کمی روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید. 2 قاشق غذاخوری کره را در تابهای کوچک ذوب کنید و با زعفران مخلوط کنید.
پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر خارج کرده، مخلوط کره و زعفران را روی آن بمالید و دوباره ۱۰ دقیقه در فر بگذارید. شعلۀ بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی برشته شود.
نکات مهم در تهیه ماهی شکم پر جنوبی
- اگر از شنبلیله زیاد استفاده شود، مواد تلخ میشوند.
- برای اینکه ماهی به کف سینی فر نچسبد، کف سینی را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید یا سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و پیاز، کف سینی بچینید و ماهی را روی آن قرار دهید.
- ماهی شکم پر را میتوانید در تابه هم سرخ کنید. برای این منظور سطح ماهی را با آرد و ادویه بپوشانید و دو طرف آن را در روغن سرخ کنید.
- این نوع ماهی را میتوان روی زغال کباب کرد.
همچنین بخوانید:
- ۹۸/۰۴/۱۷