
باز هم فصل آلبالو و خوشمزههای آلبالویی شد؛ مربای آلبالو، شربت آلبالو، لواشک آلبالو، آلبالو پلو و آلبالو خشکه. حتی خود آلبالو هم به تنهایی با کمی نمک، یک ترکیب فوقالعاده است. مربای آلبالو هم از قدیم در سفرههای ایرانی جای خاص خود را دارد و کمتر کسی پیدا میشود که این مربای خوشطعم و خوشرنگ را دوست نداشته باشد.
مواد لازم:
- آلبالو: یک کیلو
- شکر: یک کیلو و نیم
- آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
- وانیل در صورت تمایل
طرز تهیه:
پس از اینکه آلبالوها را شستید، هست? آلبالو را از آن خارج کنید. در یک ظرف پیرکس یا لعابی یک لایه آلبالو بریزید. روی آنها شکر بپاشید، به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند. دوباره یک لایه آلبالو و شکر بریزید و این کار را لایهلایه انجام دهید تا ظرف پر شود. سپس آن را یک روز در یخچال بگذارید تا آلبالوها کاملاً آب بیندازند.
آلبالوها را داخل قابلمه ریخته و بقی? شکری که از 1/5 کیلو اضافه آمده را در قابلمه بریزید. بهتر است از قابلم? بزرگ استفاده کنید تا هنگام جوش آمدن، مربا سر نرود.
وقتی آلبالوها جوش آمدند، حرارت را کم کرده و کفهای بالا آمده را با یک کفگیر از سطح مربا جمع کنید.
بعد از اینکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، زیر شعله را خاموش کرده و یک قاشق غذاخوری آبلیمو بریزید و بگذارید مربا سرد شود.
نکات تهیه مربای آلبالو
حتماً آلبالوها و شکر را چند ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند. این کار در کیفیت مربا تأثیر میگذارد.
بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن، از روی سطح آن جمع کنید.
این مربا احتیاج به اضافه کردن آب ندارد. فقط میتوان بعد از خالی کردن آلبالوها در ظرف کمی آب ریخت تا شکرهای ته آن حل شود و آن را در قابلم? مورد نظر بریزید.
مربا را زیاد نجوشانید، چون رنگ آن تیره میشود.
درِ قابلمه را کیپ نکنید. این کار باعث تیره شدن و سر رفتن مداوم مربای آلبالو میشود.
با هست? آلبالوها میتوانید چای آلبالو درست کنید.
تشخیص قوام آمدن مربا
مقداری از مربا را بردارید تا کمی سرد شود. سپس کمی از آن را بین دو سر انگشت خود بگیرید و انگشتها را باز کنید. اگر به صورت تار نخ کشیده شد، مربا قوام آمده است.
چاره کپک زدن مربا
لای? کپک زده را از روی مربا جدا کنید و باقیماند? مربا را دوباره بپزید. برای اینکه مربا کپک نزند، در آخرین مرحل? پخت، یکدوم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.
چاره شکرک زدن مربا
این حالت معمولاً در انواع شربت دیده میشود و هنگامی رخ میدهد که مربا یا شربت بیش از اندازه جوشانده شود یا ترشی آن کم باشد.
برای رفع این مشکل، مقداری آب، کمی جوششیرین، آبلیمو یا جوهرلیمو به مربا یا شربت اضافه کرده، بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.
- ۹۸/۰۴/۱۱